CHP’nin Sancaktepe Belediye Başkanı’ndan Türklük Karşıtı Propaganda

CHP'nin Sancaktepe Belediye Başkanı'ndan Türklük Karşıtı Propaganda

CHP’nin Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin’in yıllar önce sosyal medya hesabı Twitter (X) üzerinden yaptığı Türklük karşıtı paylaşımlar büyük tepki topladı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 31 Mart yerel seçimler sonrası Sancaktepe Belediye Başkanı olan adayı Alper Yeğin’in göreve başlamasından kısa bir süre sonra geçmişte yaptığı skandal paylaşımlar ortaya çıktı. Üzerine “Dersim Katliamı” yazılarak çarpıtılan Nazilerin Yahudi soykırımına ait bir görsel üzerinden Türk karşıtı propaganda yapan Yeğin’in paylaşımına sosyal medya kullanıcılarından büyük tepki yağdı.

Yeğin’in yapmış olduğu paylaşımlar ve CHP’den İstanbul’un Sancaktepe Belediyesine  başkan seçtirilmesi, CHP’nin DEM ile yaptığı ‘kent uzlaşısı’nı yeniden tartışmaların gündemine getirdi.

Seyit Rıza Hayranı Çıktı

Skandal paylaşımları yalnızca yanıltıcı bilgilerden ibaret olmayan Yeğin’in bir diğer tepki çeken paylaşımı ise Dersim İsyanı’nın lideri hain Seyit Rıza’nın fotoğrafını paylaşması oldu. Kürtçü Yeğin’in paylaşımına bu kez Emekli Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz, “Atatürkün partisi diye oy toplayan partinin Sancaktepe belediye başkanı. Mevzilendiği yer tam olarak Atatürkün ve Cumhuriyetinin karşısı. Aşiretçi ve mezhepçi. Cumhuriyeti yıkmaya çalışanların safında. Atatürk vatan haini Seyit Rızayı sallandırmıştı. Günümüzde bu ülkenin tek sorunu var; Atatürkün yaptığı gibi. Vatan hainlerini sallandıramaması. Vatan haini sorununu ancak vatanseverler çözer…” sözleriyle tepki gösterdi.

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’nin Sancaktepe Belediye Başkanı’ndan Türklük Karşıtı Propaganda