Cihangir’de Speed-Dating Rüzgarı

Cihangir’de Speed-Dating Rüzgarı

İstanbul’un en popüler semtlerinden biri olan Cihangir’de bir kafe, gençler arasında yaygınlaşan speed-dating (hızlı flört) etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Bu etkinliklerde katılımcılar, birbirleriyle sadece 4 dakika sohbet ederek uyumlarını test ediyorlar.

Speed-dating, son yıllarda Avrupa ve Amerika’da bir trend haline geldi. Bu etkinliklerde, karşı cinsle tanışmak isteyen kişiler, belirli bir mekanda buluşuyorlar. Yakalarında numaralar, önlerinde ‘Aşk/Arkadaşlık/Hayır’ seçeneklerinin bulunduğu kağıtlar vardır. Dört dakika boyunca sohbet ederler; karşılarındaki insandan dört dakikada aldıkları intibaya ve enerjiye göre –gizlice- seçeneklerden birini işaretlerler. Sonra zil çalar… Kadınların masası sabittir, erkekler yer değiştirir; yeni bir insanla tanışırlar. Gecenin sonunda kağıtlar organizatörlerde toplanır. Karşılıklı olarak aşk-aşk ya da arkadaşlık-arkadaşlık seçeneğini işaretlemiş olanların iletişim bilgileri 24 saat sonra taraflara iletilir. Böylece isterlerse bir daha görüşebilirler.

Cihangir’deki kafede düzenlenen speed-dating etkinlikleri de sosyal medyada gündem oldu. Çekilen görüntülerde, gençlerin heyecanlı ve eğlenceli anları yer aldı. Kafe çalışanı, etkinliğin kurallarını şöyle anlattı: “Erkekler yer değiştiriyor, kadınlar sabit kalacaklar. Her 4 dakikada bir zile basacağım ve erkekler bir sağ tarafa doğru hareket edecekler. Herkes birbiriyle iletişim kurduktan sonra serbest zamana geçiyoruz ve müziğin sesini biraz açıyoruz. Bundan sonra hoşlandığınız kişiyle istediğiniz gibi iletişim kurabileceksiniz.”

Speed-dating etkinlikleri, yoğun iş hayatı ve sosyal medyanın etkisiyle yalnızlaşan gençlere yeni bir alternatif sunuyor. Bu sayede hem yeni insanlarla tanışma hem de eğlenme fırsatı yakalayan gençler, belki de hayatlarının aşkını buluyorlar.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cihangir’de Speed-Dating Rüzgarı