• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Çin Ordusundan Büyük Tatbikat, Hindistan’a Gözdağı

featured

Çin ordusunun, Doğu Türkistan’ın Hoten bölgesi ile Hindistan Ladakh sınırında büyük çaplı bir askeri tatbikat gerçekleştirdiği bildirildi.

Türkistan Press’in Times of İndia’dan aktardığı bilgilere göre tatbikat, Çin sınır muhafızlarının ve Hint sınır muhafızlarının Ladakh’daki Pengong Gölü yakınında birbirleriyle çatışmasından kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Binlerce paraşütçü, zırhlı personel ve taşıyıcı araçların katıldığı bildirilen tatbikata ilişkin Çin medyasında tatbikatın kesin koordinatı ile ilgili herhangi bir haber paylaşılmadı. Sadece Hindistan’a gözdağı amacıyla düzenlendiği vurgulandı.

DİKKAT ÇEKEN ASKERİ HAREKETLİLİK!

Habere göre Çinli yetkililer Çin’in Hubei eyaletinde konuşlanan Çin Paramiliter birliklerini çeşitli kanallardan taşıyıcılarla Ladakh yakınlarındaki açıklanmayan bir yere yerleştirdiği ve birkaç gün önce J-7 ve J-11 Çin savaş uçaklarının Ladakh sınırı üzerinde uçtuğu, Hotan hava üslerine tahminen 10 ila 12 civarı savaş uçağının getirildiği belirtildi.

Yine habere göre 6 Haziran’da, Ladakh’daki Hint Ordusu’nun 14. Kolordu komutanı General Harender Singh ile Doğu Türkistan’daki Çin Askeri Bölgesi komutanı Liu Lin’in başkanlığındaki bir askeri heyetin, Çin ordusunun 1962’de yaşanan Hint-Çin sınır çatışmasından beridir kontrol ettiği Doğu Türkistan’ın Hoten-Aksai Sınır bölgesinde görüşmelerde bulunduğu da ifade edildi.

DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ ÇİN SİLAHLI KUVVETLERİNE SAVAŞ HAZIRLIĞI EMRİ VERİLMİŞTİ

Daha önce Doğu Türkistan’daki Çin askerinin ve polis kuvvetlerinin, büyük ölçekli pratik muharebe eğitimi aldığı duyurulmuştu. Çin’in yayın organı Xinjiang (Sincan) Daily gazetesinin haberine göre Doğu Türkistan’daki Çin askerinin ve polisinin askeri eğitim ve savaşa hazır olma kapasitesini yükseltmek için ciddi şekilde teyakkuza geçtiği ifade edilmişti.

Çin Devlet başkanı Şi Jinping, Çin Halk Kongresinde ilgili birimlere çağrıda bulunarak, “Gerçek savaş eğitimleri için 26 Mayıs öğleden sonra itibarıyla Doğu Türkistan’daki Askeri Bölgeler ısıtıldı.” şeklinde konuşmuş, Doğu Türkistan’daki askeri ve silahlı varlıkların savaş hazırlıklarına odaklanması gerektiğini ifade etmişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çin Ordusundan Büyük Tatbikat, Hindistan’a Gözdağı