Çin, Uygur Kadınlarını Soykırım Cinayetlerinin Savaş Alanında Dönüştürmüştür!

featured

Çin, Uygur Kadınlarını Soykırım Cinayetlerinin Savaş Alanında Dönüştürmüştür! Ruşen Abbas başkent Taipei’de düzenlediği basın toplantısında, Uygur kadınlarının Han Çinlileriyle evlenmeye, Zorla kürtaja ve Çin Komünist Partisi (ÇKP) işgal rejiminin Uygurları yok etme (Genosid) çabalarının temel bir uygulaması ve soykırımın bir parçası olduğunu belirtti ve Çin’in soykırım suçlarını şöyle açıkladı :

– Uygur kadınlarını Han Çinli erkeklerle evlenmeye zorlamak
– Uygur Türklerinin kültürü ve din değerlerinin yasaklamalar ile bastırmak
– Uygur nüfusunu kontrol ve zamana yayarak sayılarını azaltarak yok etmek

Doğu Türkistan’da yaşayan Uygurlar, Kazaklar başta diğer tüm müslüman Türk azınlıkları fiziksel ve kültürel olarak asimile ederek yok etmek ve diğer etnik soykırıma yönelik politikaları “Uygur kadınlarının bedenleri, Uygur soykırımının gerçekleştirildiği savaş alanı haline geldi”

ÇKP Üyesi 1,1 Milyon Çinli, Uygur kadınlarını Evlerinde gözetliyor

Uygur Hareketi Lideri Ruşen Abbas basın toplantısında ÇKP’li 1, milyondan fazla etnik Çinli memurun Doğu Türkistan’da Uygur Kadınlarını kontrol için görevlendirildiğini ve doğum yaşındaki Uygur kadınların cinsel istismara, ve zorla kısırlaştırıldığını belirterek şöyle konuştu :

Uygur kadınları tecavüze uğruyor veya kürtaj yaptırmaya zorlanıyor

ÇKP’nin Doğu Türkistan’daki Çinli erkeklere sosyal ve ekonomik ayrıcalıklar sağlayarak onları Uygur kadınlarıyla evlenmeye teşvik ediyor.

Çin işgal yönetiminin yönettiği kamplarda yaşayan birçok kadın tutuklunun Çinli Asker ve polisler tarafından cinsel istismara uğruyor.

 

Pekin’in “Nar Çiçeği Planı” (Uygurlar ve Çinlilerin Nar meyvasının taneleri gibi iç içe ve yapışık olmak)Projesi ile milyonlarca Uygur çocuğu Çinli koruyucu ailelerine veriliyor.
Milyonlarca Uygur çocuğu Çocuk Toplama Kampları ya da yatılı okullara yerleştirilerek Uygur kültürünü inkar eden ve birer Çinli olduklarını itiraf eden kişilere dönüştürülüyor.
Uygur kadınlarının bedenleri, Çin işgal yönetiminin Uygur soykırımının gerçekleştirildiği savaş alanı haline getiriliyor.

Uygurlar Hareketi Kurucusu ve Başkanı 2022 Nobel Barış Ödülüne de aday gösterilen Ruşen Abbas konuşmasının sonunda uluslararası topluma şu sözlerle seslendi : BM. başta tüm dünya ülkeleri ÇKP Yönetiminin “ insan onuru, demokrasi, hak ve özgürlüklere açtığı topyekun savaşına karşı koymalı ve onun etnik Uygur soykırımını durdurmak için harekete geçmelidir. çağrısında da bulundu.

Tayvan,Tibet, Hong Kong Doğu Türkistan’dan İbret ve Ders Almalı

Toplantıda konuşan Washington merkezli Uygur Araştırmaları Merkezi direktörü Abdulhakim Idris, şöyle konuştu :

ÇKP işgal ettiği 1949’da Doğu Türkistan hükümetine özerkliğini koruyacağına dair söz vermiş ancak bu sözünü asla yerine getirmemiştir.
Diasporada yaşayan Uygurlar aileleriyle uzun yıllardır(2017’den beri) hiç bir şekilde iletişim kuramıyor
Yurt dışında yaşayan Uygurların aileleri toplama kamplarına hapsediliyor.
Tayvan, Tibet ve Hong Kong Doğu Türkistan’in mevcut durumundan ibret ve ders almalı ve Uygurların Çin ile mücadelesine yardım etmelidir.

ÇKP ile bir barış anlaşması imzalamanın bedeli Doğu Türkistan örneğinde açıkça görülmüştür.
Tayvanı Komünist Çin Yutarsa ” 2.Doğu Türkistan” Haline Getirecektir

Toplantı’da konuşan Tayvan Doğu Türkisan Derneği Başkanı Ho Chao-tung (何朝棟),Tayvan eğer ÇKP’ tarafından yutulursa (Çin’e ilhak edilirse) ikinci Doğu Türkistan haline gelebileceğini belirterek : ” Doğu Türkistan’da yaşayan altı Uygur’dan biri ÇKP’nin Toplama Kampları ve laboratuvarlarında Kobay olarak kullanılmaktadır.” ifadesini kullandı.

Genç Tayvanlılar Platformunun temsilen konuşan bir Tayvanlı Aktivist ise şöyle konuştu : ” Demokrasi ve küresel insani değerler bir Ulus için cennetten yollanan bir hediye değildir. O ülke vatandaşlarının uğrunda çaba harcadığı ve çok mücadele ettiği ayni zamanda zor kazanılan bir nimettir. ” çarpıcı sözleri ile ÇKP tehdidine dikkati çekti.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çin, Uygur Kadınlarını Soykırım Cinayetlerinin Savaş Alanında Dönüştürmüştür!