Çin Zulmünü Beyaz Saray’da Biden’a Anlattılar

featured

Çin Zulmünü Beyaz Saray’da Biden’a anlattılar. Çin hükümeti tarafından hukuksuz şekilde hapishaneden tutulan Gulshan Abbas’ın kızı Ziba Murat, ABD Başkanı Joe Biden ve eşi tarafından Beyaz Saray’da düzenlen Ramazan Bayramı resepsiyonuna katıldı. Biden, yaptığı konuşmada, dünya çapında birçok Müslümanın şiddete maruz kaldığının altını çizdi. Hiç kimseye dinî inançları nedeniyle baskı yapılmaması gerektiğini vurgulayan ABD Başkanı, ‘Bugün de Uygurlar ve Rohingyalar dahil olmak üzere bu mübarek günü kutlayamayan, kıtlık, şiddet ve çatışmalarla yaşamak zorunda kalan hiç kimseyi unutmuyoruz’ dedi.

Biden’ın konuşması sırasında aklının hep tutuklu annesi Gulshan Abbas’ta olduğunu söyleyen Ziba Murat, ‘Göz yaşlarımı tutamadım. Biden ve First Lady’ye annemin durumunu anlattım. Verdikleri tepkiden çok duygulandım’ ifadelerini kullandı. Annesinin her zaman zayıfların yanında yer alan bir kadın olduğunu belirten Murat, ‘Neredeyse 4 yıldır cezaevinde. O masum. Üzgünüm ​​ama umutluyum. Annemin serbest bırakılması için savaşmaktan vazgeçmeyeceğim; sesim daha yüksek ve daha güçlü çıkacak” şeklinde konuştu.

 

Ziba Murat ‘in teyzesi olan Uygur Hareketi başkanı Rushan Abbas Ramazan Bayramı resepsiyonunun, ABD Başkanı’nın Uygur’ların yaşadığı zulümden bizzat haberdar olması için önemli olduğunu dile getirdi. Müslüman dünyayı kardeşlerini kurtarmak için somut adımlar atmaya çağıran Abbas, ‘Müslüman ülkelerin artan baskısı nedeniyle, Çin göstermelik de olsa Kaşgar’daki bayram kutlamalarını yayınladı. Umarım bu görüntüler en yakın zamanda gerçeğe dönüşür’ dedi. Rushan Abbas , ABD’nin Gulshan Abbas ve Çin toplama kamplarındaki diğer Uygurlu’ların özgürlüklerine kavuşmaları için daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini söyledi. Abbas, tüm ülkeleri, Çin üzerindeki baskıyı arttırmaya davet etti.

Bayramın ilk günü düzenlenen etkinliğe, ABD devlet kurumlarının temsilcileri, çeşitli sektörlerden yöneticiler ve müslüman ülkelerin diplomatları katıldı. ABD Uluslararası Din Özgürlüğü Komisyonu (USCIRF) Komisyon Üyesi ve Başkan Yardımcısı Uygur Türk’ü Nury Türkel de Biden’ın davetine katılanlar arasındaydı.

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çin Zulmünü Beyaz Saray’da Biden’a Anlattılar