Çince durak isimlerine vatandaşlardan büyük tepki

featured

İBB ile Çin arasında yapılan ‘dostluk anlaşması’ kapsamında tramvay duraklarına Çince durak isimlerinin asılmasına vadantaşlar tarafından tepki verildi. İBB’ye özellikle sosyal medyada tepkiler çığ gibi yağıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Çin arasında yapılan ‘dostluk anlaşması’ kapsamında tramvay hattı üzerindeki duraklara Çince yazılmış tabelalar asıldı. Söz konusu uygulama tepki çekerken İBB’ye Çin güçlerinin Doğu Türkistanlılara yönelik gerçekleştirdiği zulüm hatırlatıldı.

İstanbul’da bulunan T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattı üzerindeki bazı durakların görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Paylaşılan görüntülerde, Çapa-Şehremini ve Pazartekke gibi tramvay duraklarında Türkçeye ek olarak Çince isimlere de yer verildiği görüldü. Çin güçlerinin Doğu Türkistanlılara akıl almaz zulümlerde bulunduğu bilinirken İBB’nin söz konusu uygulaması tepki çekti.

İBB ile Çin arasında yapılan ‘dostluk anlaşması’ kapsamında tramvay duraklarına Çince durak isimlerinin asılmasına özellikle sosyal medyada tepki gösterildi.

İşte sosyal medyadaki tepkilerden bazıları;

https://twitter.com/ozanbodur_1915/status/1180403228908965888

https://twitter.com/rasitulas/status/1180430645027364865

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çince durak isimlerine vatandaşlardan büyük tepki