Çin’de helal organ vahşeti! Uygurların organları Araplara satılıyor

featured

Çin’in işgalinde bulunan Doğu Türkistan’daki yeni bir vahşet ortaya çıktı. Daha öncede farklı isimler tarafından da iddia edilen “Helal Organ” vahşetinde yeni bilgiler ortaya çıktı. Çin’in yakalama emri çıkarttığı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Uygur Türkü akademisyen Doç. Dr. Erkin Emet Yeniçağ Gazetesi’yle röportaj yaptı.

Emet’in röportajında: “Ağır kamplarda tutulanlar ellerinde kelepçeler, ayaklarında zincirlerle Çin’in iç bölgelerine taşınıyor. Uluslararası medyadan ‘helal organ’ ticareti diye Arap ülkelerindeki zenginlere Doğu Türkistanlıların organlarının satıldığıyla ilgili haberler alıyoruz. Doğu Türkistan tarihinde ilk defa toplumu tamamen yok etmeye yönelik bir soykırım politikası olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz” diye konuştu.

Emet’in açıklamalarında atıfta bulunduğu haberler, araştırmacı CJ Werleman’ın kaleme aldığı raporlara dayanıyor. Werleman, raporunda organ toplama programının canlı şahidi Enver Tohti’ye sorular yöneltmiş ve Suudi Arabistan gibi organ bağışı oranı yüksek olmayan bir ülkede iki yıl gibi bir sürede 412 kişiye organ nakli yapıldığına dikkati çeken ifadelere yer vermişti.

“Doğu Türkistan özgür oluncaya kadar susmyacağız”
Uygur diasporasının önde gelen isimlerinden Emet, hakkındaki yakalama kararına ilişkin “Çin’in bu tip kararlarını demokratik ülkeler ciddiye alınmıyor” dedi. Emet sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim büyüklerimiz, İsa Yusuf Alptekinler, Muhammed Emin Buğralar Türkiye’de bu davayı başlatmış, biz bunu Doğu Türkistan bağımsız oluncaya kadar devam ettireceğiz. Çin bizi susturmak istiyor ama susmayacağız. Türklerin atayurdu olan Doğu Türkistan bağımsız oluncaya, oradaki halk özgür oluncaya kadar susmayacağız.”

New York Times’ın Yayınladığı Gizli Belgeler
New York Times gazetesinde 403 sayfalık gizli belgeler yayımlandı. Bu belgeler çok önemli, dünya yıllardır, toplama kampı var mı yok mu? Bunu tartışıyordu bu yayımlanan belgelerle birlikte bu tartışmaya nokta koyulmuş oldu. Belgede esas olarak şu deniyor; Şu anki Cumhurbaşkanı Şi Cinping’in bizzat hazırladığı bir gizli belge bu. Belgede “Doğu Türkistan’daki Türk soylulara acınmaması ve bunların bastırılması gerektiği ve yok edilmesi ile ilgili notlar yazıyor. Belgelerin 161 sayfasında Doğu Türkistan’ı nasıl kontrol altına alacak, oradaki toplumları nasıl Çinlileştirecek konusundaki radikal kararları yazıyor. Dünya kamuoyu bu belgelere nasıl tepki verdi? Daha önce Doğu Türkistan’da bir işgal yok diyenlerin fikirlerinde değişiklik oldu mu?

Dünya 2-3 yıldan beri toplama kampları var mı, yok mu; tartışması içindeydi. Bu belgeyle beraber nokta konmuş oldu” yanıtını verdi. Emet, Doğu Türkistan’da büyük bir insanlık suçuna imza atan Xi Jinping’in uluslararası mahkemelerde yargılanması için girişimler yaşanabileceğini de sözlerine ekledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çin’de helal organ vahşeti! Uygurların organları Araplara satılıyor