Çin’de Irkçılık Skandalı, “Bu Kafeye Hintliler Giremez”

featured

Doğu Türkistan’da yaptığı zulümlerle binlerce Türk’ün hayatını kaybetmesine neden olan Çin, bu sefer de Hintlileri hedef alan bir ırkçı sloganla gündeme geldi.

“KAFEYE HİNTLİLER GİREMEZ”

Sınır çatışmasının ardından Hindistan ile olan ilişkileri bozulan Çinliler, ırkçı bir tabela hazırlayarak Hintlileri hedef aldı. “Bu kafeye Hintliler giremez.” yazan kafe sahibi, Çin’in sadece Türklere değil, diğer tüm milletlere yönelik ırkçı duygular beslediğini kanıtlamış oldu.

İKİ ÜLKE ARASINDA NE OLMUŞTU?

Hint yetkililer, mayıs başında Çin askerlerinin üç noktadan Ladakh bölgesine girdiğini, burada çadır ve askeri karakollar kurduklarını açıklamıştı. Askerlerin, bölgeden ayrılmaları yönünde defalarca yapılan sözlü uyarılara aldırış etmediği ifade edilmişti.

Ladakh bölgesinin doğusunda ve Sikkim eyaletinde, iki ülke askerlerinin karşı karşıya gelmesinin ardından gözler bu bölgeye çevrilmişti.

Hindistan ve Çin, Ladakh’ta yer alan Demchok, Chumar, Daulat Beg Oldie, Galwan Vadisi ve Pangong Tso Gölü çevresine ek güvenlik gücü konuşlandırmıştı.

Çin askerleri, Galwan Vadisi’nde yaklaşık 100 çadır kurarken, Pangong Tso Gölü’ndeki devriye botlarının sayısını da artırmıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çin’de Irkçılık Skandalı, “Bu Kafeye Hintliler Giremez”