Çin’de Oyun Bağımlısı Kız Aileyi İflas Ettirdi!

Çin'de Oyun Bağımlısı Kız Aileyi İflas Ettirdi!

Çin’de mobil oyun bağımlısı olan 13 yaşındaki bir kız çocuğu, ailesinin banka hesabını boşalttı. Kız çocuğu, ocak ve mayıs ayları arasında oyunlar için yaklaşık 64 bin dolar harcadığı ortaya çıktı.

Henan eyaletinde yaşayan kız çocuğunun adı açıklanmadı. Kızın oyun bağımlılığı, okul öğretmeninin annesi Gong Yiwang ile iletişime geçmesi sonucu ortaya çıktı. Öğretmen, kızın ücretli oyunlara bağımlı olmasından endişelendiğini söyledi.

Gong Yiwang, banka hesabını kontrol ettiğinde büyük bir şok yaşadı. Kızının oyunlara 16 bin 800 dolar harcadığını ve uygulama içi satın alma işlemlerinde de 30 bin dolar gittiğini gördü. Ayrıca kızının 10 sınıf arkadaşına da para aktardığını öğrendi.

Küçük kız ise yerel bir haber kanalına verdiği demeçte, annesinin banka kartını cep telefonuna bağladığını ancak harcadığı paranın miktarını bilmediğini söyledi. Kız, hesabın şifresini daha önce başka bir alışveriş için annesinden aldığını belirtti.

Kız ayrıca, okul arkadaşlarının harcamaları öğrenince kendisini rahatsız ettiğini anlattı: “Para göndermezsem bütün gün beni rahatsız ederlerdi. Bunu öğretmene söylersem, onun aileme anlatmasından ve annemin kızmasından korktum.”

Anne Gong ise yaşadığı hayal kırıklığını şöyle dile getirdi: “13 yaşındaki bir kızın bunu yapabileceğini hiç düşünmemiştim. Şaşkınlık içerisindeyim. Kafam patlayacak gibi.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çin’de Oyun Bağımlısı Kız Aileyi İflas Ettirdi!