Çin’in Son İmparatorunun Saati Rekor Fiyata Satıldı

Çin’in Son İmparatorunun Saati Rekor Fiyata Satıldı

Çin’in son imparatoru Puyi’nin sahip olduğu Patek Philip marka kol saati, Hong Kong’da düzenlenen bir müzayedede rekor bir fiyata satıldı. Saati, telefonla katılan bir Asya koleksiyoncusu 5,1 milyon dolara (yaklaşık 48 milyon TL) aldı. Bu, bir imparatora ait bir saat için ödenen en yüksek rakam oldu.

Puyi, 1908’de 3 yaşındayken tahta çıkan ve 1911 Devrimi ile tahttan indirilen Çin’in son imparatoruydu. Japonya’nın İkinci Dünya Savaşı’ndaki yenilgisinin ardından Sovyetler Birliği tarafından savaş esiri olarak alınan Puyi, 1950’de Çin Halk Cumhuriyeti’ne iade edilmişti. Hayatı “Son İmparator” filmine konu olmuştu.

Müzayedede satılan saat, Puyi’nin Sovyetler Birliği’nde tutuklu kaldığı sırada Rus tercümanına hediye ettiği nadir bir modeldi. Saat, sadece sekiz tanesi bilinen Patek Philippe Reference 96 Quantieme Lune serisinden biriydi.

Daha önce de imparatorlara ait saatler yüksek fiyatlara satılmıştı. Vietnam’ın son imparatoru Bao Dai’nin Rolex marka saati 2017’de 5 milyon dolara, Etiyopya’nın son imparatoru Haile Selassie’nin Patek Philip marka saati ise yine 2017’de 2,9 milyon dolara alıcı bulmuştu

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çin’in Son İmparatorunun Saati Rekor Fiyata Satıldı