Çin’in Uygur Soykırımına ABD’den Boykot Geliyor

featured

Çin’in yıllardan beri devam eden Uygur soykırımı faaliyetlerine karşı dünya ülkelerinden hamleler gelmeye devam ediyor. Son olarak ABD’de de Çin’e karşı ambargo kararı alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eylül ayında New York’ta gerçekleşen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada bu konuyu gündeme getirmişti. Erdoğan, “Çin’in toprak bütünlüğü perspektifinde Müslüman Uygur Türklerinin temel haklarının korunması hususunda daha çok çaba gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz” demişti.

Biden : Diplomatik Boykıt

Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan herhangi bir boykot ya da yaptırım çağrısı yapmazken ABD Başkanı Joe Biden’dan dikkat çeken bir hamle geldi. Biden, dün gece yaptığı açıklamada Pekin’de düzenlenecek 2022 Kış Olimpiyat Oyunları’na diplomatik boykot uygulanabileceğini söyledi.

Çin’in Uygur Türklerine uyguladığı şiddetten rahatsız olduğunu dile getiren Biden’ın gündeme getirdiği boykot kararında ABD’li sporcular yine etkinliklere katılıp mücadele edebilecek fakat ABD’li diplomatlar ve yetkililer törenlere ve etkinliklere katılmayacak.

4 Şubat 2022’de Pekin’de başlayacak etkinliklerle ilgili konuşan Biden, “Diplomatik boykot düşündüğümüz bir şey” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çin’in Uygur Soykırımına ABD’den Boykot Geliyor