Cübbeli Ahmet’e Programda Yüzüğünün Fiyatı Soruldu

Cübbeli Ahmet'e Programda Yüzüğünün Fiyatı Soruldu

Ahmet Mahmut Ünlü, nam-ı diğer Cübbeli Ahmet Hoca, dün akşam CNN TÜRK’te yayınlanan Tarafsız Bölge programına katıldı. Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtlayan Ünlü, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ahmet Mahmut Ünlü, Pendik’teki Uluçınar Camisi İmamı Halil Konakçı’nın kadınlar, kız çocukları, Cumhuriyet ve Laiklik hakkında yaptığı tartışmalı vaazlarla ilgili olarak şunları söyledi: ‘Doğruların konuşulmasının mekanı zemini vardır. Üslup çok önemli. Üslubunu daha da düzeltmesi lazım.’

Siyasi konularla ilgili konuşmalarında ise Saadet Partisi yönetiminin kendisine kızdığını belirten Ahmet Ünlü, ‘Erbakan Hoca ile aramız çok iyiydi. Tayyip Bey o zaman il başkanıydı. Gelirdi giderdi. Bizim evlerde ocaklarda çok siyaset konuşulur. Biz o dönem İstinye’de yaşıyorduk. Başbuğ Türkeş, Muhsin Yazıcıoğlu hep babamın eve gelirdi. Orada toplantılar yaparlardı.’ dedi.

Programda yaptığı açıklamalarda ayrıca Ahmet Davutoğlu’nun HDP ile işbirliği yapmasını da eleştirdi. ‘Ahmet Davutoğlu için söyledim ‘HDP ile iş tutmayın’, 2-3 rey alacağız diye. Şimdi bu milli konu dini takvasını kendisi bilir.’ ifadelerini kullandı.

Programda ‘‘Cübbeli Ahmet Hoca’’nın kıyafetleri de gündeme geldi. Ahmet Hakan, Ünlü’nün bastonu ve yüzüğünün çok dikkat çektiğini söyledi. Ünlü ise bastonunun Medine’den hediye geldiğini, yüzüğünün ise Kapalıçarşı’dan alındığını belirtti. ‘Pahalı değil işçiliği var. Altın değil, gümüşü de 4-5 gram.’ dedi.

Cübbeli Ahmet, kıyafetlerini eşinin seçtiğini de sözlerine ekledi. ‘2-3 seçenek hazırlıyor eşim. Eskiden bir havam vardı, şimdi doğallıktan devam ediyoruz. Bu cübbe olmadı dese laf dinlerim. Mevzuyu uzatmamak lazım ben laf dinlerim.’ diye konuştu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cübbeli Ahmet’e Programda Yüzüğünün Fiyatı Soruldu