CZN Burak ve Babasına Hapis Cezası

CZN Burak ve Babasına Hapis Cezası

İstanbul’da sosyal medyada CZN Burak olarak tanınan ünlü işletmeci Muhammed Burak Özdemir ve babası İsmail Özdemir hakkında, ‘Kentsel Sit Alanı’ içinde izinsiz inşaat yaptıkları gerekçesiyle 5’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına, yurt dışında olduğu belirtilen Muhammed Burak Özdemir katılmazken, baba İsmail Özdemir ve avukatları hazır bulundu.

Mahkemede ifade veren baba İsmail Özdemir, kendisine ait olan taşınmazda sadece basit bir tadilat yaptığını, bunun için de belediyeden izin aldığını söyledi. Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’ndan izin alması gereken bir durum olmadığını savunan İsmail Özdemir, “Söz konusu taşınmazda basit tadilatta bulundum. Basit tadilat işlemi için de belediyeden izin aldım. Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’ndan izin alınacak bir durum yoktur, bu nedenle izin almadım. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum” dedi ve beraatını talep etti.

Muhammed Burak Özdemir’in avukatı ise müvekkilinin yurt dışında bulunduğunu, keşif yapılmasını istediklerini ve suçlamayı reddettiklerini belirtti. Mahkeme heyeti, Cumhuriyet Savcısı’nın eksikliklerin tamamlanması talebini kabul ederek, Muhammed Burak Özdemir’in avukatına müvekkilini duruşmaya getirmesi için süre verdi. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da davaya katılma talebini onayladı. Mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianameye göre, izinsiz inşaat yapıldığına ilişkin ihbar üzerine şikayet edilen alana girilemediği, dışarıdan yapılan gözlemlerde inşaatın devam ettiği ve bitmediği tespit edildi. Alanda yapılan çalışmalara ait izin belgesine ulaşılamadığı da iddianamede yer aldı. Şikayet üzerine kentsel sit alanı ve korunması gerekli kültür varlığı yapı komşuluğunda bulunan taşınmazda, Kurul izni olmadan 2019 yılı görünümünden farklı uygulamalar yapıldığına dair ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ve şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi. Şüpheliler Muhammed Burak Özdemir ve İsmail Özdemir’in “2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet” suçundan 2’şer yıldan 5’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CZN Burak ve Babasına Hapis Cezası