• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

DAEŞ’e Katılan Kazakistanlı Kadınlar Anlattı

featured

Suriye’den dönen Kazakistanlı kadınlar, DAEŞ’de gerçekte neler olduğu hakkında konuşma fırsatı buldu. Kanal 31’e konuşan kadınlar, kocalarının canlı bomba olarak öldükten sonra açlık ve yoksulluk içinde yaşamak zorunda kaldıklarını söylediler.

Kadınların açıklamalarından bölümler;

“Kocam ve ben evlendikten hemen sonra namaz kılmaya başladık. 3 yıl sonra Türkiye’de çalışmaya başladık. Orada vatandaşlarımızla tanıştık. Birlikte Suriye’ye gitmeye karar verdik. Müslümanların Suriye’de baskı altında olduklarını ve onlara yardım etmemiz gerektiğini söylediler. DAEŞ, bir aydan kısa bir süre sonra, kocamı canlı bomba olması aldı. ​​Ben dullarla birlikte kaldım, canlı bomba olarak gönderilen çok sayıda Kazakistanlı vardı.
Kocam canlı bombalığı reddetti ve geri döndü. Ama sonra bir çatışmada yaralandı ve öldü. İkinci kez evlendim. Bize para ödenmedi. Ellerinde iki çocuk vardı. 13 yaşındaki çocuklar yetişkinlerle aynı seviyeye geldi. Kalemler ve kitaplar yerine, çocuklara otomatik silahlar verildi. Askeri kamplarda küçükler eşcinselliğe yöneldi” dedi.

Başka bir kadında şunları söyledi;

“Eşimle 2009 yılında Karaganda’da tanıştım. Aynı işyerinde çalıştık. İnandık ve aynı zamanda namaz kılmaya başladım. Arkadaşların Suriye’ye gitmeye başladığı zamanlarda hâlâ öğrenciydik. Birkaç yıl sonra beni aradı.

İlk başta bize dolar ödendi, daha sonra para ve yiyecek verilmedi. 2017 yılında kocam bombalama sonucu öldü. Ben dullar için bir eve yerleştirildim. Yaralı kadınlar vardı ve ilaç yoktu. Sadece acı çekiyorlar. Sonra açlık başladı ve çocukları nasıl besleyeceğimi bilemedim. Sadaka istedik. Bazen çimleri pişirmek zorunda kalıyordum. Araplara yiyecek verildi, ama biz insan olarak kabul edilmedik.

DAEŞ bu eve geldi ve beğendikleri kadınları aldı. Ben de biriyle evlendim. Bu evlilikte bir oğlum oldu. İkinci kocam da bombalamada öldü.

Eve nasıl döneceğimi bilmiyordum, ancak burada Mayıs 2019’da “Zhusan” operasyonu sırasında Suriye’den – Kazakistan’a götürüldük. Şimdi 28 yaşındayım, üç çocuğum var. Akrabalarımız bizi kabul etti” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DAEŞ’e Katılan Kazakistanlı Kadınlar Anlattı