“Dağlık Karabağ Krizinin Çözümü, Rus Dış Politikasının Öncelikleri Arasında”

featured

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dağlık Karabağ krizinin çözümünün Rusya’nın dış politika öncelikleri arasında bulunduğunu söyledi.

Lavrov, “Rusya, barış ve uzlaşının sağlanmasına, sınırlarına açılmasına, sığınmacıların geri dönmesine, ekonomik ve ticari bağların yeniden tesis edilmesine ilgi gösteriyor. Bu nedenle Dağlık Karabağ krizi, koşulsuz dış politika önceliklerimiz arasında yer alıyor” dedi.

Dağlık Karabağ krizindeki bazı ihtilaflarda uzlaşma sağlandığını, bazılarının ise gizli müzakereler önündeki en zorlu engelleri teşkil ettiğini belirten Lavrov, her şeye rağmen çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

‘ABD VE FRANSA İLE İŞBİRLİĞİNE DEVAM EDECEĞİZ’

Öte yandan Lavrov, krizin çözülmesi için ABD ve Fransa ile işbirliğine devam edeceklerine inandıklarını söyledi. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu’nun eş başkanları olan üç ülkenin aktif şekilde çalıştığına işaret eden Lavrov şöyle konuştu: “Rus, ABD’li ve Fransız yetkililer, bölgeyi düzenli olarak ziyaret ediyor ve Azerbaycan ve Ermenistan liderliğiyle yapılan görüşmelerde genelde ortak bir tutum dahilinde konuşuyor. Bu tür bir ekip yaklaşımını, uluslararası krizlerde nasıl işbirliği yapılması gerektiğinin kanıtı olduğuna inanıyorum.”

Kaynak:Tr.Yeniçağ.Az

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Dağlık Karabağ Krizinin Çözümü, Rus Dış Politikasının Öncelikleri Arasında”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.