Daltonlar Çetesine Operasyon

Daltonlar Çetesine Operasyon

Kütahya’da gerçekleşen iki ayrı silahlı yaralama olayının arkasında ‘Daltonlar’ adıyla bilinen suç örgütünün olduğu ortaya çıktı. Barış Boyun liderliğindeki bu çete, Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından “Redkit” operasyonu ile hedef alındı.

Bu operasyon, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, 13 Mayıs’ta bir oto aksesuar dükkanında Mustafa A.’nın saldırıya uğraması ve 23 Ekim’de galerici İdris E.’nin silahla yaralanması olaylarına yönelik başlattığı soruşturma sonucunda düzenlendi. Teknik ve fiziki takip sonucunda, ‘Daltonlar’ suç örgütünün olayların arkasında olduğu tespit edildi. Çetenin üyeleri, Kütahya’ya gelerek para karşılığında “tahsilat” adı altında tetikçilik yapmış.

Operasyonda Kütahya ve İstanbul’da toplam 10 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda 3 tabanca ve 292 bin lira değerinde 10 adet çek ele geçirildi. Ayrıca, çete üyelerinin suçtan elde ettikleri düşünülen 5 milyon lira değerindeki gayrimenkul ve araçlarına da el konuldu. Gözaltına alınan şüpheliler, ‘nitelikli yağma’ suçundan emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Operasyon sırasında aranan diğer şüpheliler de bir termal otelde düzenlenen baskınla yakalandı. Çete üyelerinin iki dükkanı basıp darp ve silahlı yaralama olaylarına karıştıkları güvenlik kameralarına yansıdı. Soruşturma süreci devam etmektedir.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Daltonlar Çetesine Operasyon