Mersin’de yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan Akdeniz Belediyesi’nin DEM Partili Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, yardımcısı Nuriye Arslan ve üç belediye meclis üyesi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir belediye meclis üyesi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İçişleri Bakanlığı, belediye başkanı Hoşyar Sarıyıldız’ı görevden alarak yerine Akdeniz Kaymakamı Seyit Şener’i belediye başkan vekili olarak atadı. Soruşturma kapsamında diğer dört belediye meclis üyesi de görevden uzaklaştırıldı.
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terör soruşturması kapsamında 10 Ocak günü Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, yardımcısı Nuriye Arslan ile meclis üyeleri Özgür Çağlar, Neslihan Oruç, Yakup Danış ve Hikmet Bakırhan, ‘terör örgütü propagandası yapmak’, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’, ‘terörizmin finansmanının önlenmesi hakkında kanuna aykırılık’, ‘2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet’ suçlarından polis tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün adliyeye sevk edildi.
Şüphelilerden Belediye Başkanı Sarıyıldız, yardımcısı Nuriye Arslan, belediye meclis üyeleri Özgür Çağlar, Neslihan Oruç ve Hikmet Bakırhan tutuklanırken, Yakup Danış ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.








