Demokrat Parti 76. Yılını Şölenle Kutladı

featured

Demokrat Parti kuruluşunun 76. yıl dönümünü Ankara’da, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde şölenle kutladı. Kutlama programına çok sayıda partili katılırken, birçok partiden temsilcide kutlama progrmaında hazır bulundu. Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve Demokrat Parti Başkanı, Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal‘ın konuşmaları kutlamaya damga vurdu. Uysal kutlamada: “128 milyar doları buharlaştıran majestelerinin yönetimini, sizi memnun etmek için veri hazırlayan majestelerinin TÜİK’ini, Merkez Bankası’nı boşaltmanıza ses etmeyen majestelerinin başkanlarını unutturmayacağız. Ama daha önemlisi bir tek alyansla gelip millete ekmek parası için alyanslarını sattıran majestelerini, reisinizi unutmayacak, unutturmayacağız” dedi.

Programa Demokrat Partililerin yanında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Salim Ensarioğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Kenan Nuhut ve diğer birçok siyasi partinin temsilcileri katıldı.

Cemal Enginyurt

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt‘un konuşmasından satır başları:

* Utanmadan bir de diyorlar ki, ‘sizi kaçabildiğiniz yere kadar kovalayacağız’ diye bizi tehdit ediyorlar. Ben buradan, tehdit edenlere sesleniyorum. Bir adım geri atan namerttir. Yüreğiniz varsa gelin. Sizden korkan namerttir, yüreğiniz varsa gelin. Bu milleti böleceğine; bu milleti illet, zillet, HDP’li, FETÖ’cü, PKK’lı diye ayrıştıracağına; önce dön aynaya bak da ‘Ben bu millete bu zulmü niye reva görüyorum’ diyerek, kendinden utan sen.

* Mahkemeler kuruyorlar. Savcılara görev veriyorlar. Susturmaya, yıldırmaya, baskı altına almaya çalışıyorlar. Belediye başkanlarını tehdit ediyorlar, milletvekillerini tehdit ediyorlar, genel başkanları tehdit ediyorlar ve arkasından kendi adamlarına, şunu diyorlar; ‘Aman ha Recep Tayyip Erdoğan giderse ülke batar’ diyorlar. Hadi oradan. Bu ülkenin kurucusu mavi gözlü dev adam Mustafa Kemal Atatürk gitti de bu ülke batmadı. Siz bu ülkeyi sattınız, satanlar gidince mi bu ülke batacak? Nereye giderseniz gidin bu millet sizi gittiğiniz yere kadar kovalayacak.

Cemal Enginyurt konuşmasının son bölümünde açılım döneminde kaldırılan “Ne mutlu Türküm diyene!” yazılı tabelaların kaldırılamasına tepki olarak salondaki vatandaşlarla birlikte “Ne mutlu Türküm diyene!” dedi. Enginyurt konuşmasını Tanrı Türk’ü korusun sözüyle noktaladı.

Gültekin Uysal

Demokrat Parti Başkanı Gültekin Uysal‘ın konuşmasından satır başları

* Kendilerini milat bilen, kendilerinden önce bu ülkede hiçbir hizmetin yapılmadığını iddia eden AKP’nin 200 yıllık demokratik gayretleri nasıl baltaladığı, 76 yıl önceki gibi ‘halkın dediğine’ nasıl kulak tıkadığı ortada. Tarihi reddiyelerle dolu bir siyasi teşekkülün 20 yılda neleri elimizden aldığı, neleri adeta gasp ettiği, neleri iç ettiği, neleri ayaklar altına aldığı, neleri zimmetine geçirdiği ortada.

* 20 Aralık’ta yaptıkları kur oyunu ile yaktılar memleketi. 20 yıldır yakıyorlar. Gençlerimizi, hayalleri, umutları yaktılar. Gariban vatandaşı, kendilerinden olmayanı, muhalefet edeni ateşe attılar. Merhameti yok bunların. Tek bildikleri şan şatafat sefahat. Suçlarını da öyle iyi biliyorlar

Ekmek Parası için Alyanlarını Sattıranları Unutturmayacağız

Milletin dişinden tırnağından arttırdığını, ihtiyat akçesini yok eden majestelerinin sistemini, 128 milyar doları buharlaştıran majestelerinin yönetimini, ‘kilo ile almak yerine gramla et alsın’ diyen, milletin aklı ile alay eden majestelerinin vekillerini; zamları ‘minik minik’ olarak niteleyen majestelerinin fikirsizlerini, uçaklarda koltuk kapmak uğruna vatandaşın isyanına kulak tıkayan majestelerinin kalemşörlerini, milletin cebinden zengin ettiğiniz majestelerinin müteahhitlerini, zamlara düzenleme diyen majestelerinin gazetelerini, sizi memnun etmek için veri hazırlayan majestelerinin TÜİK’ini, Merkez Bankası’nı boşaltmanıza ses etmeyen majestelerinin başkanlarını unutmayacağız. Ama daha önemlisi bir tek alyansla gelip millete ekmek parası için alyanslarını sattıran majestelerini, reisinizi unutmayacak, unutturmayacağız.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Demokrat Parti 76. Yılını Şölenle Kutladı