Demokrat Parti İstanbul İl Kongresi ve ardından…

featured

Cumhuriyetimizin 100.yılına 1 kala bir kez daha Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutlayarak yazıma başlamak istiyorum. 30 Ekim Pazar günü Beşiktaş, Süleyman Seba Kültür Merkezi’nde Demokrat Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın 15.Kongresi gerçekleşti. Kongre’de tek aday olan Ekrem Eray Arda yeniden Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı oldu.

Ekrem Eray Arda’nın İl Başkanı olmasını şimdilik bir tarafa bırakarak dikkatimi çeken konuları sizlerle paylaşmak istiyorum. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’ta kongreye katıldı. Anadolu Haber Ajansı dışında basınında kongreye ilgisi yoktu. Kongre sonrası Oda TV’nin yaptığı haber Demokrat Parti kanadında yankı bulurken, yapılan haber ile ilgili düşüncelerimide sizlere aktaracağım.

Türkiye’nin en ücra köşesindeki Demokrat Parti il, ilçe kongrelerine dahi katılan bir Genel Başkan olan Gültekin Uysal, seçilen ilçe, il başkanlarıyla beraber fotoğraf verip ardından Twitter hesabından paylaşırken, bu kongrede Ekrem Eray Arda ile fotoğraf vermemesi dikkatlerden kaçmadı. Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise, Twitter hesabından Ekrem Eray Arda’yı sadece tebrik eden bir metin yayımlarken, Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Yavuz‘u etkiletmesi yine dikkatlerden kaçmadı.

2019 yılında gerçekleşen kongrede Ekrem Eray Arda, 299 delegenin oyunu alırken, bu kongrede 379 olan delegenin 183’ü kongreye katıldı ve 140 civarında oy alabildi. Geri kalan 40 civarında delege ise Eray Arda’ya “çizik” atarak oy kullanması Demokrat Parti kulislerinin konuştuğu konulardan biri haline geldi.

Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı seçilen Ekrem Eray Arda’ya gelecek olursak eğer, kendisinin Milletvekili olmak için Haziran 2023 Genel seçimlerine hazırlandığını düşünüyorum. Çünkü; Eray Arda, Demokrat Parti’den daha fazla Cumhuriyet Halk Partisi’ni yakından takip eden bir isim olarak biliniyor, konuşuluyor. Milletvekili adaylığı için Şubat ayına kadar Demokrat Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan istifa edip Cumhuriyet Halk Partisi kontejanından 1.Bölge adayı olarak karşımıza çıkarsa şaşırmayalım. Böyle bir durumda akıllara şu soru geliyor; “Eray Arda’nın vaadleriyle ilçelerini ortada bırakan yöneticilere ne olacak?” süreci hep birlikte izleyeceğiz.

Gelelim, Oda TV’nin yaptığı “Medya’nın Görmediği Kongrede Neler Yaşandı… “Hollanda İneğimi Keseceğim” diyen isim listede” başlıklı haberine; bu başlıkta bahsedilen kişi Hüseyin Avni Sipahi. Bilindiği üzere Hüseyin Avni Sipahi, 2019 yerel seçimlerinde Demokrat Parti’den Çekmeköy Belediye Başkan adayı olmuş, yüzde 25 civarında oy almış, seçimi kaybetmesine rağmen Ekrem Eray Arda’nın Çekmeköy Belediye Meclis üyesi olmasını sağlamıştı. Zaten, Demokrat Parti üyesi olan Hüseyin Avni Sipahi’nin delege listesinde olmasından doğal başka ne olabilir ki? Bilindiği üzere, Hüseyin Avni Sipahi’nin oğlu Tolgahan Sipahi’de siyasi hayatını Demokrat Parti’de sürdürmektedir. Söz, Hüseyin Avni Sipahi’den açılmışken, kendisi Eray Arda’nın “öz dayısı” değildir. Uzaktanda, yakındanda bir akrabalıkları bulunmamaktadır. Eray Arda’nın annesi “Rizeli” olduğu için Hüseyin Avni Sipahi’ninde “Rizeli” olmasından dolayı referans olarak kamuoyuna böyle bir izlenim bırakılmıştır.

Haberin devamında, Faik Tunay ismi dikkatimi çekti. Kendisi takip ettiğim siyasetçilerdendir. Eğitimlidir, liyakat sahibidir. Genç ve gelecek vaadeden bir siyasetçidir. Faik Tunay hakkındaki haberde “Gülen’e 4 Kere Ziyarete Gittim” şeklinde bir ara başlık atılmış. Haber ise şu şekilde başlıyor; “Ayrıca kamuoyunun Oda TV’ye yaptığı açıklamalarda…” Parti içinden birilerinin Faik Tunay ile bir hesabı olduğunu düşünüyorum.

Merak edenler için Oda TV’nin haber bağlantısınıda buraya bırakıyorum; https://www.odatv4.com/siyaset/medyanin-gormedigi-kongrede-neler-yasandi-hollanda-inegimi-kesecegim-diyen-isim-listede-256266

Sevgiyle kalın.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Demokrat Parti İstanbul İl Kongresi ve ardından…