Demokrat Parti Ukrayna’daki Türk Öğrencilerin sesi oldu

featured

Demokrat Parti Ukrayna’daki Türk Öğrencilerin sesi oldu. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy ve Demokrat Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Berkay Güloğlu, Rusya’nın Ukrayna‘yı işgal girişiminden dolayı Ukrayna’da eğitim hayatına devam eden ve savaş nedeniyle Türkiye’ye dönmek zorunda kalan yaklaşık 4 bin Türk öğrencinin adeta sesi oldu.

Mağduriyetlerinin Giderilmesini Bekliyorlar

Twitter’da “Ukrayna’daki Türk Öğrenciler Ne Olacak?” başlığı ve sorusuyla gerçekleşen programda, savaşı yaşamış olan öğrencilerin Türkiye’de bulunan üniversitelere yerleştirilmesi masaya yatırıldı. Eğitimlerinden geri kaldıklarını ifade eden öğrenciler, Yükseköğretim Kurumu‘dan (YÖK) bir an mağduriyetlerini giderilmesini talep ettiler.

Yaklaşık 1,5 saat süren programa Ukrayna’da eğitim gören ve savaş nedeniyle Türkiye’ye dönmek zorunda kalan ve eğitim yönünden geri kalan ve yatay geçişle üniversiteye yerleşmeyi bekleyen öğrenciler söz alarak yaşadıkları duygu ve düşünceleri kamuoyu ile paylaştılar.

Gözler YÖK’e Çevrildi

Eğitim hayatlarına Ukrayna’daki savaş nedeniyle Türkiye’de devam etmek isteyen öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için YÖK’ten cevap beklediklerini ifade edildi. YÖK’ün konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Demokrat Parti Ukrayna’daki Türk Öğrencilerin sesi oldu