• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Demokratlar ”İçimizde bir yaradır Yassıada” sözüyle Bursa’da buluştu

featured

İçimizde bir yaradır Yassı Ada, bugünkü iktidar o günün yaşanan acılarını günümüze taşıyamamış o adayı adeta turizm cenneti haline getirmiştir.

Demokratlar Bursa’da buluştu. Kentimize bir dizi ziyaret gerçekleştiren Demokratlar Konferadasyonu Genel Başkanı Fatih Kavalıoğlu, Adnan Menderes Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Dr. Vedat Eryetiş, Genel Sekreter Hülya Atalay, Genel Başkan Yardımcısı Turan Kaya, İl Temsilcisi Yaşar Yanıklar, geçmiş dönem Demokrat Parti il Yöneticisi Özcan Topaloğlu ve geçmiş dönem Demokrat Parti İl ve Osmangazi ilçe Başkanı İsmet Koyuncu’nunda katıldığı toplantı ile Bursa basınıyla buluştu.

Demokratlar Konferadasyonu Genel Başkan Fatih Kavalıoğlu; “Derneklerimiz siyaset üstü bir misyona sahip teşekküllerdir. Amacınız kurucu değerlere sahip Atatürk çizgisinde daha müerref bir Türkiye de yaşayabilmek. Memlekete bir taş üstüne bir taş koyan görüşün, düşüncenin, misyonun yanında olduk ve destekledik. 52 şehirde teşkilatı olan 5 federasyonu bünyesinde bulunduran, ülke genelinde 6 milyon üyesi bulunan bir aileyiz. 30 yıl önceki bakış açısı ile 2021 yılı bakış açısı aynı çizgide değil. O bakımdan bizde yeni düşünceleri içimizde özümsüyoruz. Bugün Bursa’ya geldik. Amacımız hem siyasi hem de ekonomik nabzı tutmak için burada dostlarımızla buluşacağız. ” dedi.

Adnan Menderes Dernekleri Konferadasyonu Genel Başkanı Vedat Eryetiş; “Hürriyetimizin ipe çekildiği günün arifesinde Bursalılar ile şehit Başbakanımız Menderes ile Bakanlarımız Zorlu ve Polatkan’ı anlatmak için buradayız. Darbenin her türlüsüne karşıyız. Biz darbeleri anlayabilseydik 12 Eylül ve 15 Temmuz olmazdı. Derneklerimizin varlık sebebi Tam Bağımsız Türkiye, Tam Bağımsız Ayağa Kalkan Ekonomi için çalışmalar yapmak. Geçmişte dış mihraklar bizleri birbirimizle ezanın Türkçe veya Arapça okunması üzerinden dahi çarpıştırdı. Ülkenin hızlı kalkınması eğitimli gençlerin ekonomiye katkısı ile olur, ülkemizde çok iyi eğitim almış gençlerimiz mevcut. Gençleri iş ve ekonomiye kazandırmalıyız. Bugün savunma sanayimizin geldiği nokta ile övünüyoruz. Bugün savunma sanayi de güzel bir noktaya geldik isek 1974 Kıbrıs Savaşı sonrası ABD ve AB tarafından Türkiye’ye dayattırılan krizinin de merhum liderler Ecevit ve Erbakan’ın o gün kıt kanaat başlattıkları hamlelerle bizi bugünlere getirdiği getirdiği kritik eşiktir. Tofaş ve RENO neden Bursa da fabrikaları yapılmıştır. Çünkü Bursa oto sanayinin başkenti olduğu içindir. Yerli ve Milli Oto Fabrikası bu nedenle de Bursa’da yapılmaktadır. İçimizde bir yaradır Yassı Ada, bugünkü iktidar o günün yaşanan acılarını günümüze taşıyamamış o adayı adeta turizm cenneti haline getirmiştir. Bugün duyuyoruz ki; iktidar o adaya turistlik geziler düzenliyor, buna çok üzülüyoruz. Tam Bağımsız Türkiye için ülkeyi ayağa kaldıracak iç dinamik güçlere sahiptir.” dedi.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Demokratlar ”İçimizde bir yaradır Yassıada” sözüyle Bursa’da buluştu