Dengir Mir Mehmet Fırat Öldü – Dengir Mir Mehmet Fırat Kimdir?

featured

Eski Hdp Milletvekili ve Eski Akp Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat tedavi gördüğü hastanede bugün öldü. Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastanede Dengir Mir Mehmet’i ziyaret etmişti. Sosyalmedya da ismi gündeme gelen Dengir Mir Mehmet Fırat, kimdir? sorusunun yanıtını sizler için hazırladık.

Dengir Mir Mehmet Fırat Kimdir?

8 Ağustos 1943’te Kahta’da dünyaya geldi. İlkokul ve lise eğitimini memleketinde tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren Fırat, çiftçilik, avukatlık, ihracatçılık, Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Siyasi hayatı, 2000 yılında Fazilet Partisi’nden cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıklayan Fırat, bu kararından vaz geçti. Dengir Mir Mehmet Fırat, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 21., 22., 23. ve 25. dönem milletvekiliği yaptı. AKP’nin eski genel başkan yardımcısı ve kurucularından olan Fırat, Haziran 2015’te yapılan seçimde HDP Mersin milletvekili seçildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dengir Mir Mehmet Fırat Öldü – Dengir Mir Mehmet Fırat Kimdir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.