Deniz Çakır Beraat Etti

featured

Oyuncu Deniz Çakır “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti.

Deniz Çakır 2018 yılında İstanbul’da Beşiktaş’taki bir kafede arkadaşlarıyla oturduğu sırada, yan masada oturan başörtülü kadınların fotoğraflarını çektiği ve hakaret ettiği iddiasıyla hakkında, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan dava açılmıştı.

İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

Deniz Çakır “Tanıklar açık ve net olarak karşı tarafa iddia edildiği gibi sözcükler ve suçlamalarda bulunmadığını ifade etmiştir. Olay mahallindeki kişiler olayın fotoğraf çekimi üzerine başladığını söylemektedirler fakat telefonlar incelendiğinde herhangi bir delil bulunamamıştır” savunmasını yaptı.

Çakır’ın avukatı  “Şikayetçiler, beyanlarında aslında olayın bir fotoğraf çekme meselesinden başladığını ifade etmektedir. Bu konuda özel hayatın gizliliğini ihlalden soruşturma başlatılmıştır. Hem çekildiği iddia edilen makina hem müvekkilin telefonu incelenmiştir. Müştekilere ait fotoğrafların bulunmadığı bilirkişi raporuyla sabittir. Bu suçlama, müvekkilimin kişiliği nedeniyle olmuştur. Siyasi bir suçlamadır. Kastidir” açıklamasını yaptı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Deniz Çakır Beraat Etti