Denizli’de Çiftçiler Ziraat Bankası Önünde Eylem Yaptı

Denizli'de Çiftçiler Ziraat Bankası Önünde Eylem Yaptı

Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki Akköy Mahallesi’nde 38 yıldır hizmet veren Ziraat Bankası şubesinin taşınacağı haberi, bölge halkını isyan ettirdi. Çiftçiler, banka önünde oturma eylemi yaparak kararı protesto etti. Bazı çiftçiler ise pantolonlarını çıkartarak bankaya tepkilerini gösterdi.

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Akköy Mahallesi’nde yaşayan çiftçiler, 1985 yılından beri hizmet aldıkları Ziraat Bankası şubesinin başka bir yere taşınacağını duyunca şaşkına döndü. Bölgede üretim yapan 15 mahalle vatandaşının kullandığı banka şubesinin kapanmasına anlam veremeyen çiftçiler, sabah saatlerinde banka önünde toplandı. Yaklaşık 200 kişilik kalabalık, banka şubesinin mahallelerinde kalması için oturma eylemi başlattı.

Eyleme katılan çiftçilerden 75 yaşındaki Zehra Karabulut, yaşlı olduğu için başka bir yere gidemeyeceğini söyledi. Banka şubesinin kapanmasının kendileri için büyük bir mağduriyet olacağını belirten Karabulut, sesinin kısıldığını ve çok üzüldüğünü ifade etti. Emekli din görevlisi Halil İbrahim Çetin ise Akköy’ün Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olduğunu ve banka şubesinin burada çok iş yaptığını vurguladı. Çetin, banka yetkililerinin kendilerine yeni bina yapma tekliflerini reddettiğini de söyledi.

Denizli'de Çiftçiler Ziraat Bankası Önünde Eylem Yaptı

Eylemin en dikkat çeken ismi ise 72 yaşındaki Hayati Acar oldu. Acar, banka şubesinin kapanmasına pantolonunu çıkartarak tepki gösterdi. Acar, “Banka şubesi burada yokken Denizli’deki bankaya gidip kredi çekemiyorduk. Banka şubesi açılınca çiftçimiz kalkındı ve her ihtiyacını gördü. Bu nedenle de bankanın gitmemesi gerekiyor. Artık bir şey kalmadı, bir donumuz kaldı. Donumuzu götürsünler, biz çıplak gezmeye hazırız” dedi.

Denizli'de Çiftçiler Ziraat Bankası Önünde Eylem Yaptı

Ziraat Bankası yetkilileri ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Banka şubesinin neden taşınacağı ve nereye taşınacağı bilinmiyor. Çiftçiler ise eylemlerine devam edeceklerini ve banka şubesinin mahallelerinde kalması için mücadele edeceklerini söyledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Denizli’de Çiftçiler Ziraat Bankası Önünde Eylem Yaptı