Denizli’de Hastaneye Silahlı Baskın: 5 Kişi Tutuklandı

featured

Denizli’deki Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nin dış mekânında bulunan bir kafeteryada meydana gelen silahlı saldırı sonucu 7 kişi yaralandı. Bu olayla ilgili olarak gözaltına alınan şüpheli sayısı 5’e yükseldi.

1 Mart’ta, Denizli’de bulunan Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nin giriş katında yer alan bir kafeteryada, eğlence mekanı sahibi Ahmet K. ve çalışanları Kemal Ş., Ahmet Can Y., Şefikcan Uyumaz, İsmail Ö., Hasan Hüseyin Ç., ve Gökhan İ. bir aradayken, kimliği meçhul iki şüpheli tarafından silahlı saldırıya maruz kaldı. Bu saldırı sonucunda yedi kişi yaralanarak hastanede tedavi altına alındı. Olay yerindeki incelemede, polis ekipleri 16 adet boş mermi kovanı buldu.

Denizli Emniyet Müdürlüğü, olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde bir özel ekip kurdu. Bu ekip, deneyimli polislerden oluşuyordu ve saldırganların kimliğini belirlemekle görevlendirildi. Ekiplerin çalışmaları sonucunda, olayı azmettiren kişi de dahil olmak üzere, Mustafa Alagöz, Mustafa Batit, Ali Akgün (25), Orhan Koçyiğit (41) ve Şefikcan Uyumaz isimli şüpheliler tespit edildi ve operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerden Mustafa Alagöz ile Mustafa Batit, silahlı saldırıyı kendilerinin gerçekleştirdiğini kabul ederken, diğer şüpheliler suçlamaları reddetti.

Araştırmada Şaşırtan Detay

Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü soruşturma sırasında, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi kafeteryasında gerçekleşen silahlı saldırıda yaralanan kişilerden biri olan Şefikcan Uyumaz’ın önemli bir rol oynadığı anlaşıldı. Şefikcan Uyumaz’ın, saldırıyı gerçekleştiren tetikçilere kafeteryada bulunan kişiler hakkında bilgi verdiği, fakat saldırının gerçekleşeceği zamanı tam olarak bilmediği için olay sırasında orada bulunduğu ve bu nedenle karnından vurularak yaralandığı belirlendi.

Tutuklu Sayısı 5’e Yükseldi

Saldırıyı düzenleyen Mustafa Alagöz ve Mustafa Batit’in yanı sıra, kaçışta kullanılan aracı süren Ali Akgün, olayın arkasında olduğu iddia edilen Orhan Koçyiğit ve muhbir Şefikcan Uyumaz, polis sorgularının ardından 6 Mart’ta, ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘Kasten yaralama’ suçlamalarıyla yoğun güvenlik önlemleri altında mahkemeye çıkarıldı.

Bu şüphelilerden Mustafa Batit, Mustafa Alagöz ve Şefikcan Uyumaz, mahkemede tutuklanırken, azmettirici olarak gösterilen Orhan Koçyiğit ve araç sürücüsü Ali Akgün başlangıçta adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak yapılan itiraz sonrasında, Orhan Koçyiğit ve Ali Akgün tekrar gözaltına alınıp mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı. Bu gelişmeyle birlikte olayla ilgili tutuklu sayısı beşe çıktı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Denizli’de Hastaneye Silahlı Baskın: 5 Kişi Tutuklandı