Deprem bölgesinde bir kuyumcunun yağmalandığı ortaya çıktı

featured

Deprem bölgesinde bir kuyumcunun yağmalandığı ortaya çıktı. Kahramanmaraş merkezli gerkleşen depremlerde binlerce bina enkaz dönüşmüş, onbinlerce vatandaş hayatını kaybetmişti.

Bu durumu fırsata çevirmek isteyen hırsızların bir kuyumcuyu yağmaladıkları ortaya çıktı. İstanbul Emniyeti’ne yapılan bir ihbarda, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından, enkaz altında kalan kuyumcu dükkanlarında altın çalan bazı şüpheliler hakkında bilgi verildi.

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre şüphelilerin çaldıkları altınlarla bir araç aldığı, altınların bir kısmını da Esenyurt’ta bir adreste sakladıkları belirtildi.

Polis ekipleri iddialar üzerine çalışma başlattı. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, belirtilen aracı alan kişilerin Hatay’dan geldiğini belirledi. Bunu üzerine araçta ve adreste savcılık talimatıyla arama yapıldı.

Polis ekiplerince yapılan aramalarda 418 gram ağırlığında altın, kolye, yüzük, küpe, yarım altın, çeyrek, gümüş tespih, kol saati ve 1415 lira para bulundu. Altınların Hatay’daki bir kuyumcudan çalındığı anlaşıldı. Bunu üzerine şüpheliler Mehmet G. (28), Ahmet I. (26), Hülya N. (30), Zekiye B. (33) ve Erdoğan T. (41) gözaltına alındı. Polisin çalınan altınların kalan kısmını bulmak için çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

Deprem bölgesinde bir kuyumcunun yağmalandığı ortaya çıktı

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen şüpheliler işlemlerin ardından adliyeye sevk edilirken, kuyumcu dükkanın sahibine de ulaşıldı. Olayın mağduru olan işyeri sahibinin “Annem ve babam ilk depremde enkaz altında kaldı. Onları kurtarmaya koştuk. İlk depremde kuyumcu dükkanı yıkılmamıştı. İkinci deprem işyerimizin bulunduğu binayı da yıkmış. Ancak anne babamın bulunduğu enkazın başında olduğumuz için bakamadık. Anne babamı çıkardıktan sonra bakabildik. Yağmalandığını gördük.” dediği öğrenildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Deprem bölgesinde bir kuyumcunun yağmalandığı ortaya çıktı