Depremde kimsesiz kalan çocuklar tarikat ve cemaatlere mi verildi?

featured

Depremde kimsesiz kalan çocuklar tarikat ve cemaatlerin eline mi düştü? Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremler sonrası binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Deprem sonrası kamuoyunda akıllara takılan sorulardan biride hayatını kaybeden vatandaşlarımızın çocuklarının durumuydu.

Kimsesiz kalan çocukların ne durumda olduğuna dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan herhangi bir açıklama yapılmazken, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği kamuoyu açıklamasını yayımladı.

Yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Basına ve Kamuoyuna,

6 Şubat 2023 tarihinde dokuz saat ara ile gerçekleşen depremlerin ardından ülkemizin başta Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye ve Adana illerinde, ilçelerinde ve köylerinde büyük bir yıkım gerçekleşmiş, çok sayıda can kayıpları ve yaralanmalar olmuştur. Öncelikle bir kez daha tüm yurttaşlarımıza başsağlığı diliyor ve en içten geçmiş olsun dileklerimizi paylaşıyoruz.

Sahada bulunan ve çalışmaları takip eden uzmanlar, arama kurtarma çalışmaları devam ederken bölgede depremden etkilenmiş ve refakatsiz çocuklar bulunduğunu belirtmektedir. Birçok kayıp ihbarı neticesinde enkazdan çıkartıldığı bilinen çocukların çeşitli nedenlerle ailelerine teslim edilemediği ortaya çıkmıştır.

Çocukların enkazdan çıkarıldığı ya da kayıp olarak bulunduğu günün, saatin, yerin, ve mümkünse yaşadığı apartmanın bilgisi tespit edilmeksizin, kendilerini aileleri olarak tanıtan kişilere teslim edilmelerinin söz konusu olduğu görülmektedir. Sahadan iletilenlere göre, enkazdan sağ kurtarılan çocuklarımızın resmi kurumlara bildirimlerinin yapılmadığı ve kayıtlara geçmesinin sağlanamadığı örnekler bildirilmektedir.

Bunların yanısıra, derneğimize ve başka kurumlara yapılan ihbarlara göre, refakatsiz çocuklarımızın yetkili devlet kurumlarına değil, çocukların akrabaları olduğunu söyleyen kimselere, tarikatlara veya organ mafyalarına da teslim edildikleri bildirilmektedir.

Deprem bölgesinde enkazlardan çıkarılan refakatsiz çocuklarımızın kaçırılması veya hürriyetlerinden yoksun bırakılmasına istinaden, derneğimizin 17 Şubat 2023 Cuma günü (Yarın) saat 12:00’de Antalya Adliyesi’nde yapacağı suç duyurusuna ve basın açıklamasına siz değerli basın emekçilerini ve dostlarımızı bekliyoruz

Konuya dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan derhal açıklama bekliyoruz.

Ne küçüklerimizin yaşadığı trajedinin tarikatlar tarafından istismarına, ne de küçüklerimizin istismarına izin vermeyeceğiz.

Tarikat ve cemaatler çocuklarımız için deprem kadar büyük bir afettir. Çocuklarımız sahipsiz değildir.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Depremde kimsesiz kalan çocuklar tarikat ve cemaatlere mi verildi?