Dev Şirketlerden ‘Aşı’ Şartı

featured

ABD’nin en büyük bankalarından Morgan Stanley ve JPMorgan, çalışanlarının aşı şartı getiriyor.

ABD’nin en büyük bankalarından Morgan Stanley ve JPMorgan, çalışanlarının aşı olmaya teşvik ediyor.  Morgan Stanley, aşılanmayan personelinin ofise girmemesini ve uzaktan çalışmaya devam etmesine şart koşacak.  Aşılanan personel ise maske ve mesafe önlemleri olmadan çalışabilecek.

Morgan Stanley İcra Kurulu Başkanı James Gorman, bir konferansta “New York’ta bir restorana gidebiliyorsanız ofise gelebilirsiniz ve sizi ofiste istiyoruz” açıklamasını yaptı.

JPMorgan aşı ile ilgili benzer bir açıklama yaptı. Şirket çalışanların corona virüse karşı aşılanmasının gerekebileceğini  söyledi. Şirket “Gelecekte, tüm çalışanların yasal gerekliliklere ve tıbbi veya dini düzenlemelere uygun bir corona aşı olmasını zorunlu kılabiliriz.” ifadesini kullandı.

ABD Sağlık Bakanlığı’na bağlı Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri aşı zorunlu mu sorusuna “Federal hükümet, bireyler için aşı yapılmasını zorunlu kılmaz. Bazı sağlık çalışanları veya temel çalışanlar için, örneğin bir eyalet veya yerel yönetim, bir eyalet yasası veya başka bir yasa gereği işçilerin aşılanmasını talep edebilir veya zorunlu kılabilir.” yanıtını verdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dev Şirketlerden ‘Aşı’ Şartı