DEVA Partisi 1.Kongresini Yaptı

featured

DEVA Partisi 1. Olağan Kongresi’ni yaptı. Kongrede konuşan Genel Başkan Ali Babacan konuşurken gözyaşlarına hakim olamadı.

Ali Babacan‘ın liderliğindeki DEVA Partisi, 1. Olağan Kongresi’ni bugün ‘Türkiye’nin DEVA’sı hazır’ sloganıyla Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. Babacan, 28 Şubat Türkiye 2000’li yılların başında karanlık bir dönemden geçiyordu .Benim o dönemde siyasete girmem bir bakıma bütün bu yaşananlara karşı bir isyandı. Siyasete girdim ve ülkemizi hak ettiği adalet, özgürlük ve refah seviyesine taşımak için ve 2001 krizinden çıkarmak için mücadele ettim” sözlerini söyledi.

TEK KİŞİNİN BEKASINA DÖNDÜ

”Hazine’nin borcu son iki yılda tam ikiye katladı. 970 milyardan 1 trilyon 935 milyara çıktı hazinenin borcu, yazık günah değil mi? Bu kadar mı kıymetli bu koltuk? Beka beka dedikleri tamamen bir kişinin şahsi bekasına dönmüş durumda. Memleketinin bekasını düşünen iki yılda bu borcu böyle katlamaz” ifadelerini kullandı.

”Türkiye’de hiçbir dönem maddi durumu iyi olan ailelerin çocuklarıyla geliri sınırlı olan ailelerin çocukları arasında bu kadar büyük bir gelir farkı, fırsat farkı oluşmamıştı. Eğitimde fırsat eşitsizliği şu anda en büyük sorunlardan biri haline geldi. Eskiden sağlam devlet okulları vardı. Eğitim deyince okul inşaatı, sağlık deyince hastane inşaatı geliyor akıllarına! Kafa başka yerde, kafa rantta”

Ali Babacan ,Türkiye’nin güncel durumunu anlatırken ””Maalesef şimdi de bambaşka bir baskı dönemindeyiz. Adeta ezilenler iktidar gücünü eline alınca değişti. Başkalarını ezmeye başladılar. Üstelik bu kötü yönetim sonucunda ülkece fakirleştik” açıklamasında bulundu.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DEVA Partisi 1.Kongresini Yaptı