Devlet Bahçeli 50+1 Konusunda Konuştu

Devlet Bahçeli 50+1 Konusunda Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50+1 oy almanın zorunlu olup olmadığına dair açıklamaları, siyaset gündemine bomba gibi düştü. Erdoğan, seçim sonrasında bu konuda bir anayasa değişikliği yapılmasına taraftar olduğunu söyledi. Ancak Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’nin lideri Devlet Bahçeli, bu fikre katılmadığını net bir şekilde dile getirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50+1 şartının demokratik meşruiyetin temeli olduğunu vurguladı. Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi milletimizin bir başarısı, geleceğinin müjdesi, milli bekanın güvencesi, milli birlik ve dayanışmanın zırhı, devlet yönetiminin milli hedeflerle birleşmesidir. Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli yüzde 50+1’dir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde cumhurbaşkanı doğrudan halk tarafından seçildiği ve hükümet TBMM’den güvenoyu almadığı için ‘yönetimde istikrar’ ilkesi kendiliğinden gerçekleşmiştir. Bu itibarla yüzde 50 artı 1 oyla cumhurbaşkanı seçilmesi çoğulcu demokrasinin dünyaya emsal teşkil edecek, model olacak bir şeklidir. Dikkat buyurunuz, milletvekili seçmiyoruz, belediye başkanı seçmiyoruz, muhtar seçmiyoruz, cumhurun bütününü temsil edecek cumhurbaşkanını seçiyoruz..” dedi.

Bahçeli, 2007 yılında yapılan referandumda yüzde 50+1 şartının kabul edildiğini hatırlatarak, “Bu sistemin gelip geçici bir heves olmadığını, milletimizin iradesini yansıttığını” ifade etti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Devlet Bahçeli 50+1 Konusunda Konuştu