Devlet Bahçeli, Mecliste Kürtçe Konuşulmasına Tepki Gösterdi

Devlet Bahçeli, Mecliste Kürtçe Konuşulmasına Tepki Gösterdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’te Kürtçe konuşulmasına tepki gösterdi ve anayasa Mahkemesi’ne çağrıda bulundu.

Devlet Bahçeli bugün 2024 bütçe görüşmeleri sırasında kuliste basın mensuplarının sorularını cevapladı. HEDEP Eş Genel Başkanı Murat Bakırhan’ın Kürtçe yaptığı konuşma gündeme geldiğinde Bahçeli, Meclis’te Kürtçe konuşanların sayısının arttığına dikkat çekti. MHP lideri, bunun kürsü dokunulmazlığı nedeniyle bazılarının göz yumduğunu ancak kendisinin buna karşı olduğunu ifade etti. Bahçeli, şöyle konuştu: “Ama ben Anayasa Mahkemesinin başta Başkanı ve değerli üyelerine buradaki konuşmanın ruhundan hareketle Türkiye’ye sahip çıkmalarını tavsiye ederim. Bunun gittikçe yaygınlaştığı ve Anayasa Mahkemesinin tavrı sebebiyle de birçok kesimin şımardığı görülüyor. Bunlara dikkat etmek lazım. Böyle bir ortamda bu konuşma bize göre kabul görmemiştir ama onlar keçeyi suya atmışlar. Çıkacağı yeri taşladıkları için zihinlerinde, kursaklarında ne varsa dökmeye çalışıyorlar. Meclis Başkanı’nın Kürtçe sözünü dinledikten sonra ‘Bunu Türkçeye tercüme edin.’ cümlesi ise Anayasa Mahkemesi Başkanı kadar yanlış bir tutum olmuştur. Böyle şey olamaz.”

Ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bütçe konuşmasını da değerlendiren Bahçeli, Özel’in performansını beğendiğini belirterek, “Hem hazırlıklı gelmiş hem heyecanlı hem de kendi kitlesine yeni bir genel başkan olarak moral veriyor. Tebrik ediyorum onu.” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Devlet Bahçeli, Mecliste Kürtçe Konuşulmasına Tepki Gösterdi