Devlet Bahçeli’den İYİ Parti’ye İttifak Teklifi

Devlet Bahçeli'den İYİ Parti'ye İttifak Teklifi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2023 yılında yapılacak yerel seçimler öncesinde İYİ Parti’ye ittifak teklifinde bulundu. Bahçeli, “Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise henüz bu teklife bir yanıt vermedi.

Bahçeli’nin bu teklifi, CHP ile Millet İttifakı’nın arasının açılmasının ardından geldi. 2019 yerel seçimlerinde ve 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde CHP ile birlikte hareket eden İYİ Parti, son dönemde CHP ile fikir ayrılıklarına düştü. CHP’nin yeni bir ittifak arayışına girmesi üzerine İYİ Parti, kendi yolunu çizmeye karar verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, CNN Türk’te Hande Fırat’ın sunduğu Gece Görüşü programında Bahçeli’nin İYİ Parti’ye yönelik mesajını paylaştı. Özdemir, Bahçeli’nin daha önce de MHP’den ayrılıp İYİ Parti’ye katılan isimlere “Evine dön” çağrısı yaptığını hatırlattı. Özdemir’in aktardığı mesajda şöyle denildi:

“Sayın Genel Başkanımız, 1 Ağustos 2019 tarihinde Twitter üzerinden bir mesaj yayınlamış ve geçmişte MHP’de yer alıp sonradan İYİ Parti bünyesine geçen isimlere bir çağrıda bulunmuştu. Yine Sayın Genel Başkanımız sizlere hürmetlerini sunarak İYİ Parti’ye yeni bir çağrısını iletiyor ve saygıdeğer kamuoyuyla paylaşıyorlar. ‘Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına.’”

Bahçeli’nin bu çağrısına İYİ Parti’den henüz resmi bir yanıt gelmedi. Ancak İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Akşener’in 26 Ağustos’ta Afyonkarahisar’da yapacağı konuşmanın Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacağını söylemişti. Akşener’in konuşmasında MHP ile ittifak konusuna değinip değinmeyeceği ise merak ediliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Devlet Bahçeli’den İYİ Parti’ye İttifak Teklifi