Devlet Bahçeli’den Numan Kurtulmuş’a Tepki

featured

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP’nin kapatılması yönündeki açıklamasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’tan gelen, “parti kapatmak çözüm değil” açıklamasına tepki gösterdi. Bahçeli, “Türk devletinin ihaneti beslemesi, mermi, bomba, mayın, keleş masraflarını karşılaması olacak ve makul görülecek şey midir?” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter’dan yaptığı açıklamalarda siyasi partilerin “kardeşlik ya da terör arasında seçim yapması gerektiğini” söyledi. HDP’nin kapatılması gerektiği yönündeki açıklamasını tekrarlayan Bahçeli, muhalefetle birlikte isim vermeden, “AK Parti içindeki bazı yöneticiler”e de, “Türk devletinin ihaneti beslemesi, mermi, bomba, mayın, keleş masraflarını karşılaması olacak ve makul görülecek şey midir?” diye sordu.

Türkiye-ABD ilişkileri, bidayetinden beri hem sancılı bir seyir izlemiş hem de güvensizlik ekseninde vücut bulmuştur. Bir tarafın sürekli dayatıp tavizler istediği; diğer tarafın bunu göğüslemek için mücadele ettiği bir ilişki ağına müttefiklik demek ne kadar mümkündür? Trump yönetimi giderayak “Yaptırımlar Yoluyla Amerika’nın Hasımlarıyla Mücadele Yasası” kapsamında, Türkiye’ye kabulü imkansız yaptırımlar açıklamıştır. ABD’nin dostluk anlayışı hasımlığa dümen kırmıştır. Bu durum skandal olmakla birlikte saygısızlık ve nezaketsizliktir. 14 Aralık 2020 tarihinde açıklanan yaptırımların bahanesi S-400 hava savunma sistemleri olarak gösterilmiştir. Savunma Sanayii Başkanlığı ile Kurum Başkanı, Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı, Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığı’ndan iki kardeşimize yaptırım uygulanacakmış. Bu yaptırımlar utancın ve uyuşmuş aklın tezahürüdür. MHP, yaptırım kararlarını reddetmekle birlikte kınamaktadır. Bugüne kadar bir NATO müttefikine yaptırım uygulanmamıştı. 1975’ten beri ABD böyle bir yanlışın faili olmamıştı. Nitekim ABD’nin Türkiye’ye şaşı bakışı, soğuk yaklaşımı böylelikle tevsik edilmiştir.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Devlet Bahçeli’den Numan Kurtulmuş’a Tepki