Devlet Bahçeli’den Şeyh Said Açıklaması

Devlet Bahçeli'den Şeyh Said Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara İl Başkanları Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı’nın 31 Mart 2024 yerel seçimleri için hazır olduğunu belirten Bahçeli, muhalefeti eleştirdi. Ayrıca Diyarbakır’da bir caddeye ‘Şeyh Said’ isminin verilmesine tepki gösterdi.

Cumhur İttifakı’na tam destek

Cumhur İttifakı’nın Türkiye’nin bekası için kurulduğunu ve AK Parti ile aralarında çözülemeyecek bir sorun olmadığını vurgulayan Bahçeli, ”Cumhur İttifakı 31 Mart 2024 için yola koyulmuştur. AK Parti ile çözemeyeceğimiz bir mesele olmayacaktır” dedi. MHP lideri, Cumhur İttifakı’nın belediye başkanlıklarından çok Türkiye’nin geleceğine odaklandığını da sözlerine ekledi.

Muhalefete sert sözler

Konuşmasında CHP, İP ve DEM Parti’yi sert bir dille eleştiren Bahçeli, bu partilerin demokrasiye ve Türkiye’ye zarar verdiklerini, birbirlerine demediğini bırakmayanların Türk siyasetinde varlığının demokratik utanç olduğunu ifade etti. Bahçeli, “Bizim için asıl tehlike siyasete yuva yapmış siyasilerdir. CHP güvenlik sorundur. Sözde bölücü parti DEM Parti güvenlik tehdididir.” dedi.

Şeyh Said tartışmasına katıldı

Diyarbakır’da bir caddeye ‘Şeyh Said’ isminin verilmesine sert tepki gösteren Bahçeli, “Hınıslı Sait bir vatan hainidir. Yaşadığı dönemin terörist başıdır. Kim övgü ile bahsediyorsa onunla aynı çukurdadır” diyerek, Şeyh Said’i lanetledi. Şeyh Said’in Muhammed’in neslinden olmasının onun suçunu hafifletmediğini de söyleyen Bahçeli, “Bu bir aldatmacadır. Bu bir yalandır. Bu bir ihanettir.” diye konuştu.

Bahçeli, konuşmasında sosyal medyada fenomen olan ve servetinin kaynağı belli olmayan kişileri, tarikatların şımarıklıklarını, maneviyat dolandırıcılarının şovlarını, futbolda faiz yiyenleri, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunu, TFF’yi, hakemlere yapılan saldırıları ve Türkçe’nin önemini de gündeme getirdi. Bahçeli, Türk milletinin kıyamete kadar yaşayacağını ve Türkçe’nin şeref, ak süt, sancağ, güvence ve canevi olduğunu söyledi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Devlet Bahçeli’den Şeyh Said Açıklaması