Devlet Bahçeli’den Yeni Açıklamalar: Kurultay Tarihini Duyurdu

Devlet Bahçeli'den Yeni Açıklamalar: Kurultay Tarihini Duyurdu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bahçeli, partisinin 14. Olağan Kurultayı’nın 17 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Bahçeli, ayrıca 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere ilişkin de önemli mesajlar verdi.

Bahçeli, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı olarak yeni projelerle güçlerine güç katacaklarını belirterek, “Zillet tortularının kazınmasını amaçlıyoruz. Türkiye’nin zaman kaybetmeye tahammülü yoktur” dedi. Bahçeli, MHP’nin başında sonunda önünde arkasında milletin olmadığı hiçbir irtibat ağının bugüne kadar yanında olmamış bundan sonra da olması düşünülemez” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan’ın Karabağ’daki haklı mücadelesine de değinen MHP lideri “Karabağ Türk’tür, Türkün yurdudur. Can Azerbaycan’ın ayrılmaz, ayrılamaz, koparılamaz vatan toprağıdır. Ermenistan aklını başına almalı, ateşle oynamaktan vazgeçmeli” dedi.

Sezgi Tanrıkulu’na Sert Tepki

CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yönelik iftiralarına da sert tepki gösteren Bahçeli, “Türk Silahlı Kuvvetlerine saldıran bu aşağılık ve sözde milletvekilinin ağzı düşman ağzıdır. PKK´ya sözcülük yapan bir suçluya hazineden maaş verilmesi günahtır, haramdır. Bu çürümüşün milletvekilliği düşürülmelidir” sözlerini söyledi

‘HDP Kapatılmalı’

“Anayasa Mahkemesi neyi bekliyor? Eksik bırakılan ne vardır da AYM bu hukuki süreci ağırdan almaktadır? Biz adalet istiyoruz. Üstelik hemen istiyoruz. AYM’nin görevini derhal yapmasını bekliyoruz”

AB ve NATO’ya Mesaj

Bahçeli, Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik süreci konusunda da net bir tavır sergiledi. Bahçeli, “AB’nin Türkiye’yi üye olarak almak gibi bir hedefi yok. AB’ye üyelik süreci sonlandırılmalı” dedi. Bahçeli, “Türkiye NATO’ya da mahkum değil” ifadelerini kullandı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Devlet Bahçeli’den Yeni Açıklamalar: Kurultay Tarihini Duyurdu