Dilan Polat ve Eşi Engin Polat’ın Mal Varlıklarına El Konuldu

Dilan Polat ve Eşi Engin Polat'ın Mal Varlıklarına El Konuldu

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat, vergi kaçırma ve kara para aklama suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Çiftin tüm mal varlıklarına el konulduğu ve yurt dışına çıkış yasağının getirildiği bildirildi. İşte olayla ilgili son gelişmeler…

Dilan Polat ve Engin Polat çifti, son zamanlarda iş yerlerine yapılan silahlı saldırılarla gündeme gelmişti. Çiftin vergi kaçırma ve kara para aklama gibi suçlara karıştığı iddia edilmişti. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, çiftin tüm mal varlıklarına el konulduğu açıklandı. Ayrıca çiftin birinci ve ikinci derece yakınlarının da mal varlıklarına el konulmasına karar verildi. Çift hakkında yurt dışına çıkış yasağı da uygulandı.

Polat çifti hakkında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından da rapor hazırlandığı ortaya çıktı. Raporda, çiftin şirketler arasında şaibeli ilişkiler kurduğu ve naylon fatura düzenleyerek vergi matrahını azaltmaya çalıştığı belirtildi. MASAK, çiftin banka, ödeme, elektronik para ve kripto varlık hesaplarının askıya alınmasını talep etti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dilan Polat ve Eşi Engin Polat’ın Mal Varlıklarına El Konuldu