Dilencilikte yeni yöntem “Alo Dilenci” hattı

featured

Dilencilikte yeni yöntem “Alo Dilenci” hattı Duygu sömürüsü yaparak dilenen kişiler dolandırıcılığı cep telefonuna taşıdı. Dilencilerin son oyunu ‘pes’ dedirtti. Bir vatandaşı gizli numaradan aradı, İBAN verip para istedi. Sadece dilenmek ile yetinmeyip bir de aradığı kişiyi tehdit etti. Kandıramayacağını anlayınca tehditleri sürdürerek telefonu kapattı.

Detayları CNN TÜRK muhabiri Emel Telli anlattı… Dilenciler yeni bir yola başvurdu. Vatandaşları özel numaradan rastgele arayarak dilenmeye başladı. Sadece dilenmek ile yetinmeyen dilenciler aradığı kişiyi tehdit etti. Kaldıramayacağını anlayınca o tehditleri sürdürerek telefonu kapattı. Detaylar CNN TÜRK muhabiri Emel Telli anlattı…

Dilenciler bu kez de cep telefonuna sarıldı. Dilenciler telefonda, “Bak yeğenim diyorum sana, evladım diyorum’… Duygu sömürüsü yaptı, “Bana İBAN üzerinden para at. Ben herkesi arıyorum. Ondan 50, ondan 100, senden 500, ondan bin lira…” diyor.

Pes dedirten yöntem Alo Dilenci hattı: Rastgele arayıp iban numarası veriyorlar

Kimi yanına evladını alıyor, kimi ise farklı yollara başvurarak dileniyor, kolay yoldan para kazanıyorlar. Ama polis ekipleri dilencilere göz açtırmıyor, kıskıvrak yakalıyor.

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dilencilikte yeni yöntem “Alo Dilenci” hattı