Diyanet Açıkladı Teravih Evde Kılınacak

featured

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş teravih namazıyla ilgili “Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik.” açıklamasında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı’nda 2021 yılı ramazan ayı için bilgilendirme toplantısı düzenledi. Erbaş, 12 Nisan Pazartesi günü kılınacak teravih namazının ardından, 13 Nisan Salı günü tutulacak oruç ile mübarek ramazan ayına girileceğini belirtti.

Erbaş, “Gıda, alışveriş kartı, bayramlık kıyafet gibi hazırlıklarla toplamda 61 milyon TL yardım yapacağız. Yardım yapmak isteyen kardeşlerimizle yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimizi buluşturacağız. Vakıfların amacı budur zaten. 46 yıldır Diyanet Vakfı’mız bunu en güzel şekilde başarmış, bundan sonra da hayırlı hizmetleri yapmaya devam edecektir”  açıklamasını yaptı.

Erbaş, “Vakfımız kanalıyla ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak isteyen vatandaşlarımız, ramazan ayı boyunca zekat, fitre, fidye, sadaka, gıda paketi, bayramlık kıyafet, iftarlık-kumanya gibi bağışlarını ‘www.tdv.org’ ve ‘bagis.tdv.org’ adreslerinden online yapabileceği gibi il ve ilçe müftülükleri, Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da yapabilecektir” diye konuştu.

Erbaş, salgın ile ilgili “Alınan tedbirler akşam vakitlerinde evlerimizde kalmamızı gerektiriyor. Gündüzleri de buna dikkat etmemiz gerekiyor. Medyada ve dijital ortamlarda yüce dinimiz İslam’la veya başta oruç olmak üzere ibadetlerle ilgili yazan, konuşan, program yapan herkesten sahih bilgiye bağlı kalmalarını özellikle istirham ediyorum. Sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini, yanlış, zayıf, mesnetsiz bilgilerden kaçınmalarını istiyorum. Gereksiz konular ve tartışmalarla milletimizin zihinlerini meşgul etmemelerini, fitne ve tefrikaya sebep olabilecek her türlü tutum ve davranıştan uzak durmalarını özellikle rica ediyorum”

Erbaş, vatandaşlardan “Oruçluyken aşı olabilir miyiz?” sorusuna  “Din İşleri Yüksek Kurulumuzun da açıkladığı gibi gerektiğinde oruçluyken aşı olmakta bir sakınca yoktur ve bu durum orucu bozmaz.” cevabını verdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Diyanet Açıkladı Teravih Evde Kılınacak