Diyarbakır’da Heykel Tartışması

featured

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin havalimanı kavşağında yaptırdığı heykeller, tartışma yaratmıştı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, heykellerle ilgili yazılı açıklama da bulundu. Belediye açıklama metinde  “Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarının gündeme taşıdığı, havalimanı kavşağı peyzaj düzenlemeleri kapsamında alana yerleştirilen maketlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulmuştur.

Havalimanı Yonca Kavşağı’na yeni düzenlemeler kapsamında yerleştirilen maketlerle ilgili estetik eleştiriler yapılmıştır. Bu eleştiriler saygıyla karşılanmakta ve değerlendirilmektedir. 170 dönümlük alan içinde, fotoğraf detayı olmak üzere yerleştirilen maketler, çalışmalar tamamlandığında, manzaranın küçük bir parçası olacaktır. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte nihai değerlendirme yapılacak, gerekmesi durumunda üzerlerinde tasarrufta bulunulacaktır…” ifadelerine yer verildi.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi başkanvekili Münir Karaloğlu, “Bırakın Diyarbakır’da karpuz tartışılsın, bırakın Diyarbakır’da güzellikler tartışılsın. Arzumuz isteğimiz budur.  Akşamki tartışmaların Diyarbakır’a bir zararı yok faydası var. Eğer gerçek fotoğraflarla beraber  karşılaştırırsanız gerçeğe çok uygun olduğunu görürsünüz. Bebeğin Diyarbakırlısı, Vanlısı, Rizeli olmaz. Bebeklerin hepsi aynıdır. Dünyanın bütün bebekleri masumdur ve birbirlerine benzerler. Ne olur bebekleri de ayırmayın”  açıklamasını yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin bilinen değerlerini yansıtan dört heykeli farklı bölgelere yerleştirdi.  Heykeller arasında, uzun yıllardır Diyarbakır karpuzunu tanıtmak için kullanılan ‘içine çocuk sığacak kadar büyüktür’ nitelemesine gönderme yapan bir heykel de bulunuyor.

Belediye sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımınd  1930’lara ait bir fotoğraf ile bu fotoğraftan esinlendiği anlaşılan, havaalanı kavşağına yerleştirilen bir heykel de paylaşıldı.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Diyarbakır’da Heykel Tartışması