Diyarbakır’da Otobüs Kazası Soruşturmasında Hapis İstemi: Takograf Kartı Değiştirilmiş

Diyarbakır’da Otobüs Kazası Soruşturmasında Hapis İstemi: Takograf Kartı Değiştirilmiş

Diyarbakır’da, yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu 5 kişi yaşamını yitirdi, 22 kişi de yaralandı. Kazada, otobüsün takograf kartının başka bir sürücüye ait olduğu ortaya çıktı. Sürücü ve firma yetkilisi hakkında hapis cezası talep edildi.

Olay, 7 Ocak’ta Diyarbakır-Silvan karayolunda gerçekleşti. Yeni Diyarbakır firmasının 34 FMS 652 plakalı otobüsü, Iğdır’a gitmek üzere yola çıktı. Saat 02.00 civarında Bağdere mevkiine gelen otobüs, sürücü Mehmet Siraç Uluç’un direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle devrildi. Otobüsün sürüklenmesiyle birlikte Zahide Ceyhan (41), Dilber Çetinkaya (28), Seher Meygil (46), beş aylık torunu Asel Meygil ve Veysel Bünul (35) hayatını kaybetti. 22 yolcu da yaralandı.

Kazanın ardından sürücü Mehmet Siraç Uluç ve firma yetkilisi H.Ç. gözaltına alındı. H.Ç. daha sonra serbest bırakılırken, Uluç tutuklandı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatan savcılık, iki şüpheli hakkında iddianame hazırladı. İddianame, 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, kazada takograf kartının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Takograf cihazının incelenmesinde, kaza anında otobüste olmayan ve Iğdır’da bulunan M.K.’nin kartının takılı olduğu tespit edildi. Sürücü Mehmet Siraç Uluç’un ise kaza sonrası kendi kartını taktığı anlaşıldı. Ayrıca, otobüs firmasının kazayı ilgili bakanlığa bildirmediği de iddianamede yer aldı.

İddianamede, sürücü Mehmet Siraç Uluç’un asli kusurlu, firma yetkilisi H.Ç.’nin ise tali kusurlu bulunduğu ifade edildi. İki şüpheli hakkında ‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 2’şer yıldan 15’şer yıla kadar hapis cezası istendi.

Öte yandan, kazada ölen Veysel Bünul’un yolcu listesinde olmadığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde şoför olarak çalıştığı ve otobüste kaçak olarak görev yaptığı da iddianamede belirtildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Diyarbakır’da Otobüs Kazası Soruşturmasında Hapis İstemi: Takograf Kartı Değiştirilmiş