Doğu Anadolu’daki kazılar çarpıtılma tehdidi altında

featured

Bir süredir Doğu Anadolu’daki kazılar sonucunda ortaya çıkan eserlerin ve medeniyetlerin Ermeni kökenli olduğu iddia ediliyor. Çarpıtılarak ve yanlı propaganda ile Doğu Anadolu’da hak aramaya çalışan Ermenilere, bu seferde “Kürdistan” propagandası yapan Kürtler de katıldı. Kazı sonucunda ortaya çıkan bilgilerin çarpıtılarak, bölgede geçmiş dönemlerde Kürtlerin yaşadığı iddia edilerek, sözde “Kürdistan” için hak iddia edileceği düşünülüyor.

Kürtçe ve İngilizce bilen 2 arkeoloğa burs

Alınan bilgilere göre halen Irak’ın kuzeyinde yaşayan ve sözde “Kürdistan Partisi” başkanı İbrahim Halil Baran, Twitter hesabı üzerinden Arkeoloji alanında yüksek lisans yapan 2 öğrenciye burs vereceklerini duyurdu. Ancak burs verilecek öğrencilerin Kürtçe ve İngilizce bilmesi şart koşuldu.

Kazılar propaganda malzemesi olacak

Olayla ilgili danıştığımız uzman isimler; bu burs ile Doğu Anadolu’daki kazılardan, “bursiyerler sayesinde kazı raporların ve eserlerin, raporlar hazırlanmandan “dışarı” servis edileceği, kötü niyetli kişiler tarafından bunların “Kürdistan” projesi için propaganda malzemesi kullanılabileceği açıklandı.

SABİTHABER ÖZEL

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Doğu Anadolu’daki kazılar çarpıtılma tehdidi altında