Doğu Türkistan Açıklaması

featured

Oğuzeli Turan Derneği, Doğu Türkistan’da yaşanan olaylarla ilgili sabah saatlerinde bir basın açıklaması yayınlandı. İşte o basın açıklaması;

 

Yaklaşık on gündür ülke gündemimizde yer bulan Doğu Türkistan işgali ve katliamlarına dair,

Doğu Türkistan, yer altı ve yer üstü zenginlikleri nedeniyle 1949 yılında işgal edilmiştir. Bu tarihten günümüz dek Çin’in fiili işgali altındadır. Çin yönetimi, bölgedeki nüfus dengesini bozmuş, Türkler neredeyse azınlık duruma getirilmiştir. Yıllardan beridir, insan haklarının ihlali bu topraklarda gerçekleştirilmekte. Yapılan işkencelerle, katliamlarla; uygulanan baskıcı yönetim ile Türklük sindirilmeye, yok edilmeye çalışılmaktadır. Ramazan ayının etkisiyle, belki de ilk defa ülke gündemimizde bu kadar geniş yer bulması; toplumun büyük çoğunluğu tarafından tepkiyle karşılanmasını önemli bir gelişme olarak görüyoruz.

Türk toplumu içinde hürriyetin korunması, gelişmesi ve kökleşmesi için çalışmak; her türlü haksızlıkla uğraşmayı vazife bilmek amacıyla çalışan bir dernek olarak.

1 – Çin’in işgali altında bulunan Türk topraklarından çekilmesini; bu bağlamda başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere bütün Türk Devletlerinin, ikili ülke ilişkilerinde işgalin son bulmasını vurgulaması; bu doğrultuda hareket edilmesini diliyoruz.

2 – Emperyalizme karşı olduğunu söyleyip, Doğu Türkistan’daki işgalden kurtuluş hareketini CIA hareketi olarak dillendiren; toplumda Doğu Türkistan konusunda kafa karışıklığına neden olan sözde aydınların söylemlerine çeki düzen vermelerini diliyoruz.

3 – Dünyanın dört bir yanında zulüm gören milletleri manşetten duyuran, haber bültenlerinde sık sık yer veren basın camiasının; Doğu Türkistan hakkında da aynı ilgi ve istekle haberler yayınlamasını; işgalin ve işkencelerin duyurulmasını talep ediyoruz. Ayrıca Doğu Türkistan’daki kurtuluş hareketini Terörist faaliyeti olarak gösteren, Çin yanlısı basını şiddetle kınıyoruz.

4 – Doğu Türkistan’daki işgal ve işkencelere samimiyetle tepki gösteren tüm Sivil Toplum Kuruluşları, Gazeteler, Dergiler vb. kurumları siyasi ve içtimai görüşü ayırt etmeksizin, teşekkürlerimizi sunuyor; tepkilerini devam ettirmelerini diliyoruz.

5 – Bizim için Türk milleti kavramı, Türkiye vatandaşlığıyla ilgili değildir. Dolayısıyla Doğu Türkistan’da yaşananlar, Türk milletine yönelik bir katliâmdır.

6 – Doğu Türkistan işgali ve katliamlarına dair yapılacak olan her eylemi desteklediğimizi bildiriyoruz.

Türk milletine saygıyla duyuruyoruz.

OĞUZELİ TURAN DERNEĞİ GENEL MERKEZİ

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Doğu Türkistan Açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.