Doğu Türkistan’da İnsanlık Suçu: Kadınların Saçından Peruk Yaptılar

featured

Çin, insanlık suçlarına bir yenisini daha ekledi. Doğu Türkistan’da yaptıkları eziyette sınır tanımayan Çin Hükümeti, bu sefer de Müslüman kadınların saçından peruk yapıp pazarladı.

DOĞU TÜRKİSTAN’DA İNSANLIK SUÇU

ABD’li yetkililer, Çin hükümetinin zorla alıkoyduğu toplama kamplarındaki Müslüman kadınların saçlarından yapıldığı düşünülen 13 ton takma saça el koydu. 800 bin dolar değerindeki takma saç ürünlerinin Sincan’da faaliyet gösteren bir şirket tarafından ülkeye gönderildiği teyit edildi.

Doğu Türkistan’daki toplama kamplarında insanlık suçu işleyen Çin hükümetine bağlı çalışan bir şirket, Müslüman kadınların saçlarından yapılan 13 ton ‘takma saç’ ürünü ABD’ye pazarladı.

ABD Gümrük ve Sınır Koruma Memurları, Sincan merkezli bir firma hakkında yapılan ihbarı değerlendirerek 800 bin dolar değerindeki ürünlere el koydu.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, 13 ton peruk ve saç ürünlerinin toplama kamplarına getirilen kadınların saçlarının zorla kesilerek elde edildiği tahmin ediliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan ABD Gümrük ve Sınır Koruma Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Brenda Smith, “Bu ürünlerin üretiminde ciddi insan hakları ihlali var. Bu ürünlere el konulması ABD’nin hukuk ve insanlık dışı uygulamalara müsahama göstermeyeceğinin mesajıdır” ifadelerini kullandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Doğu Türkistan’da İnsanlık Suçu: Kadınların Saçından Peruk Yaptılar