• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Dolandırıcı Emlakçı’nın Kira Oyunu

Dolandırıcı Emlakçı’nın Kira Oyunu

İstanbul’da bir emlakçı, kiraladığı 23 ayrı evi daha yüksek fiyattan başka insanlara kiraladı. Ev sahiplerinden biri olayı öğrenince foyası ortaya çıktı.

Konut fiyatlarının en çok arttığı son günlerde bu artışları fırsata çeviren dolandırıcılar çeşitli oyunlar düzenliyor. Bunlardan birisi İstanbul Şişli’de meydana geldi. Ahmet Erduran adlı emlakçı gazeteci Hülya Eymür’ün Fulya’daki apartman dairesini tek başına yaşayacağını söyleyerek kiraladı. Bir başka emlakçının vasıtasıyla imzalanan kira sözleşmesinde bin 300 TL kira bedelinde uzlaşıldı. Bir süre sonra apartmandaki komşular Hülya Eymür’ü arayarak kiracısının daireyi başkalarına kiraladığını söylemesi üzerine Eymür kiracısı Ahmet Erduran’ı aradı. Erduran, daire sahibine evde kalanların akrabaları olduğunu, yabancı uyruklu kişilerin ise akrabalarının arkadaşları olduğunu söyleyerek komşuların şikayetini yalanladı. Hülya Eymür, dairesine gittiğinde ise gerçekleri öğrendi. Kapıyı açan İran uyruklu N.J. adlı kadının daireyi Erduran’dan 4 bin TL’ye kiraladığı ortaya çıktı. Erduran ile İranlı kadının imzaladığı sözleşmeyi de gören Eymür, biraz araştırınca kiracısı Ahmet Erduran’ın civardaki farklı 22 daireyi de aynı şekilde kendi adına kiralayıp yüksek fiyata yabancılara kiraladığını öğrendi.

Kiracısının anlaşma teklifi öne sürdüğü ve bunu kabul etmeyince tehdit edildiğini Eymür, Yeni Şafak gazetesine şu sözlerle anlattı:

“Benden ‘evi başkalarına kiraya verebileceğine’ dair kağıt imzalamamı istedi, böylece bana daha yüksek kira ödemeyi teklif etti. ‘Ben buradan ayda 1500-2000 lira kazansam bana yeter, anlaşalım’ dedi. Kabul etmeyip kendisini dava etmem halinde ‘başıma bela açacağını’ belirterek beni tehdit etti. Evimin hiç tanımadığım insanlar tarafından yasa dışı işler için kullanıldığı, hakaret ve tehditlere maruz kaldığım gerekçesi ile de savcılığa suç duyurunda bulundum.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dolandırıcı Emlakçı’nın Kira Oyunu