Donald Trump Beyaz Saray’a Veda Ediyor

featured

ABD Başkanı Donald Trump, 4 yıllık görevinin ardından video mesajla veda etti.

Biden’ın yemin törenine katılmayacağını açıklayan Trump, veda mesajını yayınladı.  Trump, “ABD’nin 45’inci Başkanı olarak görev süremin sonuna gelirken karşınızda birlikte başardıklarımızın haklı gururuyla duruyorum. Buraya gelme amacımızı hayata geçirdik hatta çok daha fazlasını yaptık. Bu hafta yeni bir yönetim yemin ederek göreve başlıyor. ABD’yi güvende ve refah içinde tutmayı başarmaları için dua edeceğiz. Onlara en iyi dileklerimizi yolluyoruz ve şans diliyoruz” açıklamasını yaptı.

”Dört yıl önce Washington’a geldiğinde siyaset dünyasının dışındaki başkanlardan biri olduğunu belirten Trump, “Ben kariyerimi bir siyasetçi olarak değil, açık gökyüzüne bakan ve sınırsız olasılıkları hayal eden bir emlak kurucusu olarak geçirdim. ABD’de dikilmesi gereken yeni zirveler olduğunu biliyordum. ABD bana çok şey verdi, ben de ona bir şeyler vermek istedim” sözlerini söyledi.

Konuşmasını bitirirken “Yeni yönetime görevi devretmeye hazırlanırken bilmenizi isterim ki başlattığımız hareket yalnızca bir başlangıç. Daha önce bunun gibi bir şey görülmedi. Bir ülkenin halkına hizmet etmesi inancı artık azalmayacak, aksine günden güne büyüyecek”  konuştu.

Parti Kuracak

Wall Street Journal’in iddiasına göre Donald Trump başkanlığa veda etse de siyasette veda etmiyor. Trump’ın yeni parti kuracağını iddia edildi.  Trump’ın parti için düşündüğü isim ise ‘Patriot Partisi’ olacağı öne sürüldü.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Donald Trump Beyaz Saray’a Veda Ediyor