Dövizde Yeni Haftaya Yükselişle Başlandı! İşte Güncel Kurlar

Dövizde Yeni Haftaya Yükselişle Başlandı! İşte Güncel Kurlar

Serbest piyasada yeni haftaya yükselişle başlayan dolar ve euro kurları vatandaşların gündeminde yer alıyor. İstanbul’da dolar alış fiyatı 27,7460 lira iken satış fiyatı 27,7480 lira seviyesinde bulunuyor. Euro ise alışta 29,4950 lira ve satışta 29,4970 lira ile işlem görüyor.

Döviz kurlarındaki yükseliş eğilimi geçen hafta da devam etmişti. Dolar/TL kuru haftayı yüzde 1’in üzerinde artışla tamamlarken, euro/TL kuru da yüzde 1’in altında değer kazanmıştı. Yeni ekonomi yönetiminin ilk faiz kararında seçimini yüzde 1 puanlık indirimden yana kullanması, piyasalarda beklentileri karşılamadığı için kurda baskı oluşturduğu belirtiliyor.

Borsa İstanbul’da ise BIST 100 endeksi güne yüzde 1’in üzerinde düşüşle başladı ve saat 09:40 itibarıyla 8.330 puandan işlem gördü. Endeks geçen haftayı da yüzde 2’nin üzerinde kayıpla kapatmıştı. Piyasalarda artan jeopolitik riskler ve enflasyon endişeleri borsayı olumsuz etkiliyor.

Uluslararası piyasalarda ise Brent petrolün varili sabah saatlerinde yüzde 1’in üzerinde artışla 85.27 dolardan işlem görüyor. Petrol fiyatları, hafta sonu ABD ve İran arasında nükleer anlaşma konusunda görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanması ve Çin’in enerji kriziyle mücadele etmesi nedeniyle yükseliyor.

Kripto para piyasasında ise Bitcoin, 26.882 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bitcoin, geçen hafta 30.000 doların üzerine çıkmış ancak bu seviyeyi koruyamamıştı. Kripto para piyasasının toplam hacmi ise 1.2 trilyon doların altına geriledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dövizde Yeni Haftaya Yükselişle Başlandı! İşte Güncel Kurlar