Dünya genelinde her 1 dakikada 11 insan açlıktan ölüyor

featured

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam’ın “Açlık Virüsü Çoğalıyor” adlı raporunda, dünya genelinde dakikada 11 kişinin açlık nedeniyle hayatını kaybettiğim kuruluşu Oxfam’ın “Açlık Virüsü Çoğalıyor” adlı raporunda, dünya genelinde dakikada 11 kişinin açlık nedeniyle hayatını kaybettiği açıkladı.

Londra merkezli uluslararası yardım kuruluşu Oxfam’ın “Açlık Virüsü Çoğalıyor” adlı raporunda, küresel açlık durumuna ilişkin veriler açıklandı.

Raporda yer alan bilgilere göre dünya genelinde her 1 dakikada 11 insanın açlıktan öldüğü ve açlığın, dakikada ortalama 7 kişinin ölümüne neden olan yeni tip corona virüsü (Covid-19) geride bıraktığı belirtildi.

İklim krizi ve Covid-19 salgınının küresel gıda fiyatlarında yüzde 40’lık bir artışa neden olduğu ifade edilen raporda, bunun da insanları açlık sınırına ulaştırdığını ifade etti.

Salgının başından bu yana küresel ölçekli askeri harcamaların 51 milyon dolar arttığı kaydedilen raporda, bu rakamın Birleşmiş Milletlerin (BM) açlıkla mücadelede ihtiyaç duyduğu miktardan en az 6 kat daha fazla olduğu açıklandı.

Oxfam Amerika’nın Başkanı ve CEO’su Abby Maxman, “İstatistikler sarsıcı ama bu istatistikleri akılalmaz acılarla karşı karşıya kalan insanların oluşturduğunu hatırlamalıyız”  açıklamasını yaptı.

Maxman, Etiyopya, Günay Sudan, Suriye ve Yemen gibi çatışmaların yaşandığı ülkelerde insani yardımların sivillere ulaşmasının engellenerek, açlığın “bir savaş silahı” gibi kullandığını söyledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dünya genelinde her 1 dakikada 11 insan açlıktan ölüyor