• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Dünya Müzelerinin Blog Sayfaları Hakkında

featured

Dünyanın en iyi müzeleri olarak gösterilen birçok müze, resmi internet adreslerinde çeşitli eserlerin kataloglarını çevrimiçi sergilemelerinin yanı sıra insanları bilgilendirmek için müzecilik ve eski eserlerle ilgili düzenli makalelerin yayınlandığı blog sayfaları oluşturmuşlardır. Biraz daha ayrıntılı bilgi verilirse; bu blog sayfalarında müzelerinin yaptığı çalışmalar, müzede bulunan koleksiyonlardan bilgiler, eski eserlerle ilgili bilgiler, tarihi şehirler hakkında bilgiler, devletlerin kültür-sanatla ilgili yaptıkları ortak çalışmalar ve sanat tarihi hakkında yazıların yanı sıra benzer başlıklı konular düzenli olarak yayınlamaktadır.

The British Museum, The Metropolitan Museum of Art müzeleri blog sayfası konusunda önde gelen müzelerdir.

Bu iki müze daha önce de çevrimiçi koleksiyon sergilenmesi konusunda öne çıkmışlardı. Günümüzde ise mevcut çalışmalarını sürdürmekle birlikte blog konusunda da ön plana çıkmaktadırlar. Özellikle British blog meselesinde hayli fazla yol almıştır. Burada yayınlanan blog yazılarının oldukça basit dille yazıldığı, bilimsel özellikler gösterdiği ve okuyucuyu yeni bilimsel kaynaklara ve fikirleri yönlendirdiği söylenebilir. Ayrıca blogta yayınlanan bu makaleler ansiklopedik makale özelliği de gösteriyor denilebilir fakat sorumlu yazar olarak müzenin ismi verilir. Metropolitan, British’den farklı olarak blog yazılarını, yazılan konuyla alakalı bilimsel çalışmalar yapmış kişilere yazdırarak o makalede sorumlu yazar olarak kişinin ismini belirtir.

Bu iki müzeden başka müzeler de bu konu başlığı altında ifade edilebilir. Fakat diğer müzeler de benzer özellikler gösterir. Dolayısıyla blog konusuyla alakalı öncü sayılan ilk 5 müze veya benzer kurum ismi verilirse: The British Museum, The Metropolitan Museum, The Art Institute of Chicago, Louvre, Museum of Modern Art isimlerini belirtmekte sakınca yoktur.

Görüldüğü üzere müze blog konusunda Amerika, İngiltere ve Fransa devletleri bayrağı önde taşımaktadır. Birçok sergisini ve koleksiyonunu insan medeniyetinin geliştirildiği yer olan Anadolu ve Ortadoğu bölgelerinden oluşturan bu kimi müzelerin, müzecilik konusunda bayrağı elinden alma zamanı gelmiştir ve geçiyor denilebilir.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dünya Müzelerinin Blog Sayfaları Hakkında