Dünya Uygur Kongresi’nden Önemli İş Birliği, Doğu Türkistan İçin Farkındalık Oluşturulacak

featured

Dünya Uygur Kongresi ve Küresel İmamlar Konseyi, iki örgüt arasındaki işbirliğini geliştirmek için tasarlanmış bir Mutabakat Muhtırası imzaladı. Müslüman Uygur’un yanında durmanın Müslüman Dünyası için önemli bir adım olduğuna inanıyoruz

İmzalanan mutabakat zaptında temel amacın, işbirliğini güçlendirmek olduğu ifade edildi. Ayrıca, Uygur Türklerinin yaşadığı zulüm hakkında dünyaya objektif ve güvenilir bilgiler sunan Dünya Uygur Kongresinin, Müslüman Din Adamları Konseyi ile bu noktada iş birliğini ve karşılıklı ilişkilerin dayanışma çerçevesinde çalışacağı vurgulandı. Öte yandan, dini özgürlükler, insan hakları vb. konularda birlikte hareket etme kararı alındı. Küresel Müslüman Din Adamları Konseyi de imzalanan mutabakatta, Uygur halkına yönelik soykırım ve insan haklarına aykırı fiilleri duyurmaya yönelik basın açıklamaları ve fetvalar yayımlayacağını taahhüt etti. Ayrıca, İslam dünyasında Uygur Türklerinin yaşadığı zulümleri duyurmak ve Müslüman ülkelerin liderlerine bu konuda tavsiyelerde bulunacağını bildirdi.

İslam Dünyası, Doğu Türkistan’a Destek Veriyor

Doğu Türkistan’da Çin’in işlediği insan hakları ihlallerine karşı, İslam ülkelerinin sınıfta kaldığı herkesin malumu. Özellikle, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi çerçevesinde gerçekleşen oturumlar ve oylamalarda, Çin’in işlediği insanlık dışı fiilleri onaylayan bir tutum içinde olan İslam ülkelerinden şu ana kadar Pekin yönetimine bu baskı ve asimilasyon politikalarına karşı ciddi bir tepki gelmiş değil. Uygur Türkü aktivistler, bu konuda sık sık basın açıklamaları yaparak, İslam ülkelerini yaşanan bu drama karşı tepki ortaya koymaya çağırıyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dünya Uygur Kongresi’nden Önemli İş Birliği, Doğu Türkistan İçin Farkındalık Oluşturulacak