Dünya’nın En İyi Piyade Tüfekleri

featured

TAR-21 : İsrail Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan piyade tüfeğidir. İlk olarak 2003 yılında 15 000 adet civarında üretilmiştir. Hindistan tarafından 20 milyon dolarlık anlaşma yapılmış olmasının yanında, halihazırda Hırvatistan tarafından test edildiğine yönelik söylentiler vardır.

21.yüzyıl saldırı silahı tasarımı kapsamında, proje ilk olarak TAR-21 (Tavor Assault Rifle)olarak adlandırılmıştır. Silahın tasarımına 1991 yılından itibaren,IMI ve İsrail Silahlı Kuvetlerinin ihtiyaç ve alan tecrübesinden yararlanmak maksadıyla sıkı bir işbirliği ile başlanmıştır. İlk prototip 1998 yılında üretilmiş ve 2002 yılına kadar test edilmek üzere orduya tevdi edilmiştir. Test sonuçları İsrail ordusu tarafından oldukça memnuniyet verici bulunmuştur. Tam bu sırada ABD tarafından komik denecek bir fiyatla oldukça fazla sayıda M4’ün İsrail’e verilmiş olması IMI Tavor TAR-21in geliştirilme aşamasında bir miktar yavaşlamaya yol açmıştır. IMI Tavor TAR-21, İsrail piyade birliklerinin gelecek dönemdeki muhtemel sadırı tüfeği olacaktır.

IMI Tavor TAR-21, namlu uzunluğundan taviz vermeden silahın boyunun avantajlı bir biçimde kısaltılması sistemi olan bullpuptarzı bir silahtır. Kovan atım boşluğunun kolaylıkla yer değiştirilebilmesi ile hem sağ hem sol elini kullanan atıcılar tarafından kullanılabilmektedir. Silah, halihazırda nerdeyse tüm batılı ülkelerce kullanılmakta olan 5,56 mm NATO mühimmatı kullanmaktadır. Hafif kavisli şarjörü 30 fişek kapasitelidir. Şarjörleri M4 şarjörleri ile aynıdır ve STANAG’a uygundur. Bu durum, halen geniş bir şekilde M4 lerin İsrail ordusu tarafından kullanılıyor olmasından dolayı önemli bir avantaj sağlamaktadır. Birçok parçasının polimerden üretilmiş olması ciddi derecede hafiflik kazandırmıştır. Klasik nişangah yerine lazer noktalayıcı, MARSveya MEPRO nişangah sistemleri ile donatılmıştır.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dünya’nın En İyi Piyade Tüfekleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.